,,Ez a falu mindenkit visszavár”

A doroszlóiak április 5- én ünnepelték a falu újratelepítésének 271. évfordulóját. 

A helyi magyar közösség minden generációja szép számmal képviseltette magát az bensőséges hangulatú ünnepen. 

Köszöntő beszédet mondott Gellér Eszter, az idén 120 éves jubileumot ünneplő helyi Önkéntes Tűzoltó Testület elnöke.

A fiatal elnöknő az otthon, ház, haza fogalom-együttessel jellemezte Doroszlóhoz fűződő viszonyát és egyebek mellett az alábbiakat hangsúlyozta: 

,,271 évvel őseink igyekezetei után itt vagyunk, őrizzük hagyományainkat, kultúránkat, vallásunkat, vívjuk hősies harcunkat (…) Nem feledkezhetünk meg az elszármazottakról sem, mert attól, hogy ők a világ különböző tájaira sodródtak a szívük egy kis részében mindig ott lesz a falu, ahol gyerekként az utcákat rótták. És sose feledje senki, ez a falu mindig visszavár.”

Az emlékkeresztnél a elhelyezte koszorúját Gellér Eszter, a helyi ÖTT, Pelt Ilona és Gellér Magdolna, a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezete, Gellér Enikő, a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület, Móger Tímea, a Kuckó Gyermeksarok képviseletében. 

Ft. Verebélyi Árpád  címzetes prépost, helyi plébános mondott imát, megszentelte a keresztet, közreműködött a Klemm Valéria vezette templomi kórus. 

Petőfi- versekkel felléptek az iskolás szavalók, Glumičić Lora, Holló Olga, Kálóci Edvárd, akik Hegedűs Erika, Gellér Márta és Turkál Marianna tanítványai. Továbbá ,,doroszlai” népdalokat énekelt Novák-Szklenovszki Sarolta ének-zene tanár.   

Kálóci Karola fotói

A tűzoltó otthonban történő megvendégelés a helyi ÖTT és a VMSZ doroszlói Helyi Szervezetének támogatásával valósult meg.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.