Goga Zsolt továbbra is a kúlai Népkör MMK elnöke

A kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ tegnap délután tartotta meg tisztújító közgyűlését. Az elnök Goga Zsolt üdvözlő szavai után a tagság egy perces néma csenddel emlékezett meg az elmúlt évben eltávozott tagokról.
A jelölő bizottság megválasztása után a titkári beszámolót Lázár Béla által hallgathatták meg a jelenlevők majd a pénzügyi jelentés is elhangzott Fenyvesi-Jung Mária által. Az idei évre a munkatervet Huber Anikó tolmácsolta, majd a csoportvezetők számoltak be a szakcsoportok munkájáról. Az összejövetelen tiszteletbeli elnöki címet kapott Korhec László valamint tiszteletbeli taggá fogadták a kiskörösi Kupsza Jánost. Kupsza úr nem üres kézzel érkezett most sem a Népkörbe és egy nagyon értékes fafaragási technikával elkészített domborművet adományozott amely Nagy-Magyarország címerét ábrázolja 1868-ból, amikor a kúlai Népkör is alakult. A folytatásban a testület tagjai nyilt szavazással új vezetőséget választottak. A közgyűlés döntése értelmében az elnök továbbra is Goga Zsolt marad, az alelnök Valka Károly, a titkári teendőket pedig ezután is Lázár Béla végzi.
Közvetlen szavazással megválasztotta a választmányi tagokat is. Hugyik Pál, ifj. Valka Károly, Hugyik Attila, Fárbás Endre, Fárbás Máté, Kozma Ferenc, Burity -Bálint Melinda, Fenyvesi-Jung Mária, Benedek Dániel, Bajai Attila, Gonclik Zoltán, Blaskó Imre, Gonclik Karolina és Lackó Jut Laura vesz részt a testület munkájában a jövőben.
A közgyűlés hivatalos részét társalgás és barátkozás követte. A fotókat Regécz László és Paraczki László készítette.

Forrás: Kúlai magyar vagyok facebook oldal

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.