MOZDULJ! PETŐFI!- szavalóverseny nyugat-bácskai eredményekkel- Bácsfeketehegy

A MOZDULJ! PETŐFI! – a Petőfi 200 vajdasági programsorozatának keretén belül került sor a Petőfi-szavalóverseny elődöntőjére 2023. március 4-én, Bácsfeketehegyen. A verseny VM4K szervezésében és Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületével, valamint az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központtal együttműködésben valósult meg.

Az összesen több, mint 200 versenyzőt a vajdasági előadóművészet jeles alkotóiból álló zsűri értékelte, akik Petőfi-karakterekről elnevezett felállásban hallgatták meg a szavalókat: Szilveszter-zsűriként dr. Góli Kornélia dramaturg és dr. Mezei Kinga színművész, rendező, a Zentai Magyar Kamaraszínház művészeti vezetője. Kukoricza Jancsi-zsűriként Hajdú Sára színművész és Mészáros Gábor színművész, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója, valamint Fejenagy-zsűriként Lőrinc Tímea színművész, és Ozsvár Róbert színművész.

Ez alkalommal minden szavaló egy szabadon választott verset mondott el. A zsűri értékelése alapján összesen hatvan szavaló érdemelt arany minősítést, így ők jutottak tovább a március 11-i döntőbe.

Nyugat-Bácskából, Bezdánból, Kupuszináról és Doroszlóról több ügyes versmondó gyerek és fiatal is résztvett a megmérettetésben. 

Arany minősítést szerzett, tehát továbbjutott a jövő szombati, újvidéki döntőbe a bezdáni Testvériség-egység Általános Iskola tanulója, Major Noémi, akit Kanizsai Ilona készített fel és a doroszlói Holló Olga, aki a kupuszinai József Attila Általános Iskola tanulója, Turkál Marianna tanítványa.

Szöveg, illetve képek forrása: VM4K, Turkál Marianna, Major Gyöngyi

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.