Mi kell a gyermeknek, hogy az égig nőhessen?-GYERMEKHÉT-DOROSZLÓ

 

A doroszlói Petőfi Sándor Általános Iskolában a gyermekheti aktivitásokat többnyire a diákok választották ki.

 Az iskola alsó tagozatos tanulói gyermekpiacot szerveztek és az őszi évszakhoz kapcsolódó képzőművészeti műhelymunkán vettek részt.

Az iskola felső tagozatos tanulói futball-turnét tartottak, amelyen vegyes csapatok (lányok és fiúk ugyanabban a csapatban) vettek részt. Egyik nap iskolamozit szerveztek. Minden diák részt vett a zombori Vöröskereszt bemutatóján. Az őszi futóverseny is a gyermekhéten volt. A gyerekek számára a legérdekesebb foglalkozás mégis a karatébemutató volt, amelyen Lemić Nikolina, iskolánk volt tanulója mutatta be tudását. Nikolina egyébként a Csehországban megtartott Karaté Világbajnokságon II. helyezést ért el a +58 kg-os súlycsoportban. A versenyző jelenleg az európai bajnokságra készül, amelyet a jövő év folyamán tartanak majd Olaszországban, úgyhogy Nikolina kitartása és szorgalma, tényleg példaértékű minden ember számára, amelyből azt a következtetést lehet levonni, hogy tényleg lehet az égig növekedni. Nikolina nem csak a karaté sportágat népszerűsítette, hanem az egészséges életmódot is: a sporttevékenységeggel való foglalkozás fontosságát, valamint beszámolt saját tevékenységeiről és eredményeiről is.

A doroszlói általános iskolás korosztály a gyermekhéten is sokat tanult, fejleszthette a kreativitását ki-ki a maga érdeklődési körének megfelelően és kortársakkal töltött kellemes társaságban sokat tanult.

Brindza Ildikó

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.