Nagyjaink nyomdokain a Kuckóval

A Kuckó Gyermeksarok doroszlói székhelyű, régió szintű civil szervezet Nagyjaink nyomdokain elnevezéssel, a Bethlen Gábor Alap támogatásával tanulmányi kirándulásra vitte ezúttal a bácsgyulafalvi, a bezdáni, a nemesmiliticsi általános iskolák magyar tagozatos hatodik és hetedik osztályosait, az őket kísérő tanárokat. 

A magyar történelem szempontjából jelentős helyszíneken: Péterváradon, a Tarcal- hegység érintésével, maj Bács várában Pribilla Zsófia történész és Mészáros László pedagógus tartott érdekfeszítő ismertetőt. Bácsban különleges élmény és öröm volt a gyerekek számára, hogy megtekinthették a vár beltereit is, fölmehettek a vártoronyba. 

A vidám kirándulók közös reggelin és ebéden vettek részt. L. Móger Tímea, a Kuckó elnöke elmondta, nagyon hálásak az iskolaigazgatóknak és a pedagógusoknak az együttműködésért, a bizalomért. A kirándulási programsorozatok folytatódnak majd, minden alkalommal más-más nyugat-bácskai iskola, illetve osztály kerül sorra a közös kirándulás tekintetében.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.