Testvériskolák találkozója Bezdánban

A bezdáni Testvériség-egység és a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskolával négy évtizedes testvérintézményi kapcsolatot ápol. Egy hosszabb, a covid-helyzet okozta kényszerszünetet követően nyáron a bezdániak utaztak oda, most, október  6- án és 7- én pedig alkalmuk volt viszonozni a magyarországi testvériskola szíves vendéglátását. A veszprémi iskola kézilabda csapata, Makkai Balázs és Molnár Gergely testnevelő tanárok, Pohl Brigitta igazgató, Vers Csilla és Rektor Dóra tanárnők kíséretében érkezett Bezdánba. Francia Gyólai Klára, a bezdáni Testvériség-egység iskola igazgatója köszöntötte a vendégeket, akik a helyi színházteremben megtekinthették a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Színjátszó Csoportjának legfrissebb színpadi produkcióját, a Család ellen nincs orvosság című, Foki István rendezte vígjátékot. 

Október 7- én kézilabda tornán vettek részt a gyerekek. Ez az esemény két év kihagyás után, a veszprémi vendégeknek köszönhetően ismét nemzetközi jelleget kapott. Ezúttal a versenyben a bezdániak kerekedtek felül, 16:13- ra nyertek. A csapatokról készült csoportképen viszont látszik, hogy egyikük számára sem az eredmény, a helyezés, hanem a közös játék volt a fontos. 

A két iskola tanárai a látogatás és vendégfogadás során tapasztalatokat cseréltek, a csatornaparton tett séta pedig különösen jót tett a barátkozás szempontjából is. 

Mindkét iskola tanulói, tanárai nagyon várják a következő alkalmat, a  júniusi, veszprémi találkozást. 

Forrás: A bezdáni Testvériség-egység Általános Iskola honlapja

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.