,,Aki fájdalmainkat hordozza…”-Temetőkàpolna búcsú volt Regőcèn

Szeptember 15- én tartották a regőcei Fájdalmas Szűzanya temetőkápolna búcsúját. Idén is magunkba nézést szolgáló szentmise zajlott, ft. Szűcs Tibor garai, bàcsszentgyörgyi és vaskúti plébános, ft.Tomaskovity Szabolcs káplán, ft. Egedi Antal, helyi plébános, ft. Pásztor Árpád, bácsgyulafalvi pap, ft. Drobina Gábor, zombori káplán, Regőce szülötte közreműködésével.

A prédikációban egyebek mellett elhangzott, a Fájdalmas Szűzanya, aki egyszülött Fia kereszthalálának példáján tapasztalta meg, mi az igazi szenvedés, minden körülményben segítségünkre van keresztjeink, testi és lelki fájdalmaink hordozásában. 

Az ünnepi mise végén ft. Drobina Gábor üdvözölte a jelenlévőket, a környező településekről èrkezett, továbbá az ünnepet határokon átívelő találkozássá tevő bácsszentgyörgyi, garai, katymári vendégeket. A hála hangján köszöntötte Pelt Ilona tartományi segédtitkárt, a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnökét, Pribilla Attilát, Zombor Város segédpolgármesterét, a VMSZ zombori Helyi Szervezetének elnökét, Lennert Móger Tímea MNT- jelöltet. Drobina atya hangsúlyozta, a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően felújítási munkálatok vannak folyamatban a parókián.

A regőcei hívek ezúttal is ünnepélyes agapé alkalmával árasztották el páratlan vendégszeretetükkel a jelenlévőket, az ünneplő közösséget. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.