A bajtársi és a baráti kötelékek megerősítéséért

Idén a gombosi Önkéntes Tűzoltó Testület adott otthont az Önkéntes Tűzoltó Testületek Baráti Találkozójának. Az eseményt alapos felkészülés előzte meg.

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi- Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával képzett előadó tanította a helyi fiatalokat gyakorlatozni az akadálypályán és a tűzoltó kocsin. A képzési napot közös ebéd zárta.  

Augusztus 28- án került sor a doroszlói, gombosi, kupuszinai, szilágyi Tűzoltó Testületek Baráti Találkozójára. A közös nap a gombosi ÖTT 97. Közgyűlésének megtartásával kezdődött. A gyűlést Klenanc József és Kovács Terzity Melinda vezette. A tűzoltóság beszámolt az elvégzett munkáról és ismertették az elkövetkező időszakra vonatkozó terveket. Ezt követően megkoszorúzták Szent Flórián szobrát, együtt vonultak a József Attila Általános Iskoláig, ott pedig sor került a bemutató gyakorlatokra. Ezek zárórészeként habparty várta a gyerekeket és örök gyerekeket. A rendezvény végén kiosztották az emléklapokat a résztvevőknek, majd közös ebéd zajlott. 

A fentiekben említett négy baráti Testület mellett az ünnepnapon résztvett Bácsordas (Karavukovo), Szilberek (Bački Brestovac) tűzoltói képviselete, továbbá a hódsági Tűzoltó Szövetség és a Speciális Tűzoltó Egység delegációja, Gombos testvértelepülése, Ballószög képviselete és Turkál Marianna, a Magyar Nemzeti Tanács tagja. A programsorozatot Kovács Terzity Melinda konferálta. Elhangzott a házigazdák részéről, hogy ez alkalommal mutatkoztak be a Testület új tagjai, a 6- tól 10 éves korcsoportba tartozó kis pionírok. Őket Hajnal Krisztina és Molnár Dániel készítette fel. Hangsúlyozták továbbá, hogy örömükre szolgál a sok résztvevő és fontos számukra, hogy a Baráti Találkozó hagyománya által is fenntartsák a bajtársi kötelékeket. 

A rendezvény létrejöttét a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.  

Forrás: Kovács Terzity Melinda

A fotók a tagságtól származnak 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.