Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny ötödször

Ötödik alkalommal tartotta meg Hazavàró Bàrànypaprikás Főzőversenyèt a Kuckó Gyermeksarok civil szervezet. A 150 rèsztvevő ès vendèg èrdeklődèsère szàmot tartó esemènynek a Móricz Zsigmond Magyar Művelődèsi Egyesület adott otthont. 

A főzés estefelé kezdődött és vidám hangulat kísérte. 

A helyieket, a vidéken vagy külföldön élő doroszlóiakat, a környező településekről érkezett vendégeket a vacsora előtt üdvözölte L. Móger Tímea, a Kuckó elnöke. Elmondta, nagy öröm, hogy minden évben ilyen jelentős érdeklődésre tart számot a rendezvény, amely az együttes főzés élménye mellett az egyéni és közösségi találkozások alkalmát is megteremteni hivatott. Tímea a civil szervezet nevében köszönetét fejezte ki a támogatóknak, a tagoknak a segítségért, az együttműködő szervezeteknek: a Doroszlói Keresztény Magyar Nyugdíjas Egyesületnek, az Alvég Teke Klubnak a bizalomért. Hangsúlyozta továbbá, hogy már ismeretes a jövő évi Hazaváró Bárányfőző dátuma, nevezetesen augusztus 26. Lehet előre tervezni, szeretettel és nagy örömmel várnak mindenkit a jövő nyár végén is. 

Az ünneplő közösséget köszöntötte az elszármazottak nevében a jelenleg Martonvásáron élő Bártol Lenke, aki egykor a doroszlói Móricz Zsigmond MME hagyományőrző néptánccsoportjának vezetője volt, jelenleg pedig Tisztaszobát tartanak fenn a faluban, családilag. Kiemelte a szervezőmunka értékét, amelyet a doroszlói magyar közösség tagjai képviselnek, továbbá elmondta, a faluból elszármazottként sokat jelent számukra, hogy évente ,,hazavárják” őket itt ilyen módon. 

A szervezők ünnepélyes keretek között, minden szakácsot, résztvevőt megajándékozva kihirdették a Főzőverseny eredményét. A id. Dékány József, Komáromi Jóska és Szabó Elek alkotta zsűri döntése értelmében az ötödik Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny első helyezettje Hegybeli József, második Király Kornél, harmadik Gellér Balázs. Nyereményként bográcsot kaptak a győztesek.   

A vendégek számára készült közös, versenyen kívüli paprikásokat Király Géza és Király Edvárd főzte. 

Az este hangulatáról DJ Nándi gondoskodott. 

 

Pelt Ilona, Lennert Géza és a Nyugat-Bácska Portál fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.