Minden versenyről győztesként térnek haza

Rendkívül eredményes időszak van az apatini Stevan Hrstić Alapfokú Zeneiskola vezetése, tanárai, tanulói mögött, minden versenyről dobogós helyezésekkel tértek haza.

Mgr. Dienes László igazgató elmondta, eleinte aggódtak, hogy a pandémiás időszak rányomja majd bélyegét a zenei tevékenységekre, a motivációra, de minden jól alakult és  nagyon büszkék az iskola tanulóinak, tanárainak versenyeredményeire. Ezek a következők:

Az ötödikes Una Basta fuvola játékával a belgrádi köztársasági versenyen második, a Szerbiai Balett- és Zeneiskolák Fesztiválján első helyezett. Tanára: Marta Stojanović.

A másodikos Nikola Bogović klarinét játékkal második a köztársasági, első az országos fesztivál versenyen. Tanára: Koleszár Nándor. 

A szintén másodikos Molnár Zsolt harsonán második a belgrádi köztársasági és első lett a Szerbiai Balett- és Zeneiskolák Fesztiválján, Nišben. Tanára: Csernicsek Ervin. 

A negyedikes Molnár Péter trombita játékával második díjat nyert a köztársasági versenyen.  Tanára: Csernicsek Ervin. 

A másodikos Molnár Sára klarinéton első a köztársasági megmérettetésen, továbbá a SIRMIUM nevű zenei fesztiválon szintén első helyezett. Tanára: Janovics Ilona. 

Az első osztályos Rakić Sofija zongora játékával első a belgrádi köztársasági versenyen, majd szintén első lett a nemzetközi zongoraversenyen, Šabacon. Tanára: Antalovics Éva. 

A másodikos Nemanja Srbljanin fuvolán köztársasági második helyezett. Tanára: Szakál Zsóka. 

Az első osztályos Fridrik Alíz klarinét játékával második lett a belgrádi köztársasági megmérettetésen. Tanára: Koleszár Nándor.

A másodikos Sofija Cvetićanin zongorán köztársasági harmadik, a Paart international piano competition Bačka Palanka elnevezésű versenyen első, a Fantast nevű nemzetközi versenyen szintén első helyezett. Tanára: Milan Lemaić. 

A másodikos Csorba Nándor klarinét játékával a köztársasági versenyen harmadik, a SIRMIUM zenei versenyen második lett. Tanára: Janovics Ilona. 

A szintén másodikos Fridrik Éva szakszofonon a Balett- és Zeneiskolák Szerbiai Fesztiválján, Nišben második helyezett. Tanára: Janovics Ilona. 

Az elsős Buják Róbert klarinét játékával a SIRMIUM zenei fesztivál első díjasa lett. Tanára: Janovics Ilona.

A harmadik osztályos Lenka Mudrinić zongorán a FANTAST nevű nemzetközi verseny második helyezettje. Tanára: Antalovics Éva.

A másodikos Jasmin Eugen Tairovci zongora játékával a FANTAST nemzetközi verseny első, a Sanja Pavlović nemzetközi zongora emlékverseny második díjasa. Tanára: Nikola Ćirović. 

A Tambura kvintett nevű kamaraegyüttes tagjai: Teodora Jakšić (5. osztály), Dijana Gladić (5. osztály), Valentina Dekan (6. osztály), Lana Krstin (6. osztály), Milan Krtinić (6. osztály) harmadik helyezést értek el a Balett- és Zeneiskolák Szerbiai Fesztiválján. A kamaraegyüttes vezetője: Csernicsek Ervin. 

A versenyek alkalmával a fúvóshangszerek zongorakíséretét Jelena Bogović biztosította.

 

 

Forrás: mgr. Dienes László

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.