Versünnep – Diákseregszemle

A budapesti Versünnep Fesztivál szervezői 2022-ben is meghirdették a Diákseregszemlét, amelyre az általános iskolák alsós és felsős diákjai, valamint a középiskolások jelentkezhetnek.
A vajdasági elődöntőt 2022. május 7-én, szombaton, 10 órai kezdettel tartják meg Csókán, a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székházában, a Tisza mente utca (Potiska) 18. szám alatt.
Felhívják a jelentkezők figyelmét, hogy 2022-ben Nemes Nagy Ágnes (1922–1991) születésének 100., illetve Illyés Gyula születésének 120. évfordulóját ünnepeljük.
A nevezett mű csak magyar, klasszikus vagy kortárs alkotó verse vagy prózája lehet, ajánlottan, de nem kötelezően a kiemelt évfordulók szerzőitől.
A kiválasztott mű előadási ideje nem haladhatja meg az öt percet.
Az elődöntő legjobbjai részvételi jogot nyernek a Diákseregszemle döntőjére, amelyet 2022. június 11-én rendeznek meg Budapesten.
A vajdasági elődöntőre 2022. május 4-éig lehet jelentkezni a
moraferencmme70@gmail.com e-mail címen.
A jelentkezésben tüntessék fel a versenyző adatait (név, osztály, helység, iskola vagy művelődési egyesület), a felkészítő tanár vagy a kísérő nevét és elérhetőségét (telefon vagy e-mail), a választott mű címét és időtartamát.
Kategória: Egyéb | A közvetlen link.