Iskolalátogatás Gomboson

Március 21- én a gombosi József Attila Általános Iskolában látogatást tett Szakàllas Zsolt tartomànyi oktatási titkár, Fremond Árpád köztársasági képviselőjelölt, a VMSZ alelnöke, Dr. Úri Emese köztársasági képviselőjelölt, Pelt Ilona tartományi segédtitkár, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke, Kanizsai Tamàs, a Zombor vàrosi Kèpviselő Testület kèpviselője ès a helyi tisztségviselők. 

A helyi óvoda, az iskola ès az Arany Jànos Magyar Művelődèsi Egyesület növendèkei, tanulói rövid zenès, tàncos, verses műsorral kedveskedtek a vendègeknek.

Blagojević Mària iskolaigazgató tàjèkoztatta a jelenlèvőket, az iskolànak jelenleg 103 tanulója van, az óvodàba 25 gyerek jàr  Az utóbbi időszakban a fűtèsi rendszert újítottàk fel, a jövőben pedig a tetőzet javítàsàra volna szüksèg.

Szakàllas Zsolt tartomànyi oktatàsi titkàr a következőket nyilatkozta: 

-Nagyon jó, hogy egy viszonylag hosszú időszak után a járványügyi intézkedések megengedik, hogy itt legyünk az iskolában és lassan visszaáll minden a régi kerékvágásba. A jelenléti, a tantermi oktatás ismét megvalósulhat, noha a pedagógusok és az igazgatók nagyon jól feltalálták magukat az online oktatásban is, viszont a tantermi oktatást semmi nem tudja pótolni. A gyerekek számára szintén külön élményt jelent nap mint nap találkozni egymással és a tanulás mellett más szociális aktivitásokban is résztvehetnek. Ezekből láttunk ízelítőt  most Gomboson. A tartományi oktatási titkárság évente különböző pályázatokat hirdet, amelyekkel serkenteni próbáljuk az iskolák munkáját, igyekszünk segíteni őket. Szerteágazó pályázataink vannak, ilyenek a különböző projektek, programok megvalósítására vonatkozó pályázatok, aztán vannak az iskolaépületek felújítását érintő kiírások és pillanatnyilag nyitva van egy pályázatunk, amely eszközbeszerzésre vonatkozik. Az elmúlt években a gombosi iskola sikeresen pályázott a tartományi titkárságon, több projektet tudtunk támogatni. Bízom benne, hogy a jövőben is megmarad ez a gyümölcsöző együttműködés- hangsúlyozta Szakállas Zsolt.  

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.