VMSZ Tekekupa- gála Kupuszinán

A Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezete március 16-tól 19-ig Tekekupa versenyt tartott Kupuszinán, a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület, az MNT támogatásával felújított pályáján.

A barátságos mérkőzéseken résztvett szinte mindegyik nyugat-bácskai település csapata, néhány helyről több csoportosulás is. verseny gálája március 19- én zajlott. Az eseményen résztvett Dr. Úri Emese köztársasági képviselőjelölt, a zombori Egészségházak igazgatója, Dubacz Éva tartományi képviselő, Pelt Ilona tartományi segédtitkár, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti szervezetének elnöke, Péter István, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének alelnöke, Hodovány Attila, az Apatin községi tanács tagja, Jankovich Szilárd, Zombor városi tanácsos, továbbá a Zombor városi Képviselő Testület két képviselője: Gellér Magdolna és Kanizsai Tamás.

A négy hangulatos versenynap végeredménye szerint: a nők versenyében első a kupuszinai kultúregyesület csapata, 116 fával, második a doroszlói Alvég Teke Klub női csapata, 105 fával, harmadik a szintén kupuszinai Nevenincs csapat, 103 fával.

A férfiak mérkőzésének eredménye: első helyezett a Kupuszina-Pöcök, 279 fával, második a doroszlói Alvég Teke Klub- Hegybeli, 241 fával, harmadik a kupuszinai- Toldi, 192 fával.

Az utolsó nap megnyitóján, illetve a díjak átadásakor Pelt Ilona elmondta, az első alkalommal szervezett Nyugat-bácskai Tekekupa iránti érdeklődés bőven ad okot a bizakodásra, hogy hagyomány teremtenek majd vele és évente legalább egyszer összejönnek versengeni a sportág szerelmesei a régióban. Tovàbbà hangsúlyozta, nagy öröm, hogy kèt tehetsèges fiatal, Hegybeli Noèmi ès ifj. Maràsek Istvàn szemèlyèben èlsportolók is kerülnek ki közössègeinkből.  Péter István megköszönte a helyiek segítségét, közreműködését. A felszólalók emlékeztették a jelenlévőket a közelgő, április 3- i választások jelentőségére.

A közösségi sporteseményt vacsora zárta. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.