,,Jó érzés eredményt elérni”

A kupuszinai ifj. Marásek István egészen kicsi kora óta barátkozik a tekesporttal. A helyi Önkéntes Tűzoltó Testület pályáján, amelyet a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával nemrég felújítottak, nemzedékek hódoltak a közösséget összekovácsoló sportágnak. István előbb ott, helyben játszott, majd néhány hónapja az Apatini Teke Klub tagja lett. Első, belgrádi versenyén a korcsoportjában  bronzèrmet nyert. A tekesport területén szerzett eddigi élményeiről eredményeiről örömmel mesélt a kupuszinai tehetség:

-Egészen kis koromban, már három, négy éves koromban elkezdtem tekézni, a helyi ÖTT pályájára vitt el játszani apu. Megszerettem ezt a sportot ès folyamatosan jàtszottam. Nèhàny hónapja tagja lettem az Apatini Teke Klubnak ès rèsztvettem az első versenyen is.

Nem akàrhogyan jàtszottàl, Belgrádban, a városi Kupán harmadik lettèl a pionír korcsoportban. Örültèl az eredmènynek, illetve mi vonz a tekezèsben?

Nagyon örültem, hogy ilyen jó helyen vègeztem. Tulajdonkèppen két fa híja és második vagyok…

Tetszik, hogy eredményes tudok lenni ebben a sportágban, hogy fejlődöm és sikereket érek el. Ez kellemes érzés.

Amellett kemény munka is. Milyen gyakran jársz edzeni?

Hetente kétszer. Az edzőm Đorđe Jovanić.

Van- e példaképed a sportág területéről?

Igen, az óbecsei Zavarkó Vilmos szerb válogatott tekéző a példaképem. Ő világklasszis és innen, a Vajdaságból indult.

Milyen (verseny)terveid vannak a közeljövőre nézve, illetve a majdani továbbtanulást illetően?

Szorgalmasan edzek ,a helyi versenyek által is és szeretnék majd résztvenni az országos bajnokságon. Ami a továbbtanulást illeti, még távolinak tűnik, de elképzelésem már van. Kedvenc tantárgyam a matematika és a testnevelés. Középiskolába majd CNC programozói szakra szeretnék iratkozni. Egyelőre így képzelem-hallottuk a fiatal kupuszinai sporttehetségtől. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.