Doroszlón és Kupuszinán tartottak megemlékezést

Március 13- án Kupuszinán a ft. Kurin István celebrálta, délelőtti szentmisét követően megemlékezést tartottak a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület előtti Petőfi- szobornál.

A iskolások ünnepi műsorát koszorúzás követte. A kegyelet virágait elhelyezte a Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében Dr. Úri Emese és Dubacz Éva, a kupuszinai Helyi közösség nevében Rekettye Róbert, Hodovány Attila, továbbá a Petőfi Sándor ME két képviselője: Csernai Buják Szilvia, Toldi István, a József Attila Általános Iskola két munkatársa: Szilágyev Pilin Andrea és Janovics Ilona.

Forrás: Péter István

Szintén ezen a napon tartottak emlékezést 1848/49 történéseiről Doroszlón is. A ft. Verebélyi Árpád által szolgáltatott szentmise után a helyi római katolikus új és régi temetőben, a honvédsíroknál koszorúztak. A kegyelet virágait a VMSZ nevében elhelyezte Pelt Ilona és Gellér Magdolna, a VMSZ törökkanizsai Helyi Szervezete képviseletében Jaksa Róbert, továbbá Turkál Marianna, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, Vitéz Holló Róbert, a 7-es számú huszárezred tagja, Király Szilárd, Kocsis Attila, a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület két képviselője és Móger Tímea, a Kuckó Gyermeksarok nevében. 

A Huszár és Gellér családok által gondozott sírokat ft. Verebélyi Árpád címzetes prépost, helyi esperes plébános szentelte meg.

Az alkalmi műsorban közreműködött Wilhelm József  történelemtanár és  Móger Tímea, továbbá a Klemm Valéria vezette templomi kórus. 

A koszorúzás után fogadást tartottak a Móricz Zsigmond MME és a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület jóvoltából.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.