A magyar és a vajdasági emberek érdekeinek védelmében

Március 11- én a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumot tartott a bácsgyulafalvi Helyi közösség termében. 

Jankovich Szilárd, a VMSZ Helyi Szervezetének elnöke, Zombor városi tanácsos köszöntötte a jelenlévőket, a vendégeket: Jaksa Róbert, környezetvédelmi államtitkárt, Dr. Úri Emese köztársasági képviselőjelöltet, a zombori Egészségházak igazgatóját, Dubacz Éva tartományi képviselőt, Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettest, Nagy Miklóst, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnökét, Méhes Bélát, a VMSZ Tanácsának tagját, Turza Szabolcs falugazdászt. 

A népes fórumon jelen volt még Zombor városi Képviselő-testületének két tagja: Gellér Magdolna és Kanizsai Tamás. 

Jaksa Róbert államtitkár egyebek mellett elmondta, a VMSZ programjában szerepel a környezetvédelem is. Így szorgalmazzák az önkormányzatok levegőminősítési terveit, az erdőtörvényt, a hulladékgazdálkodást.

Dr. Úri Emese többek között beszélt az egészségügy helyi, kézzelfogható eredményeiről, fejlesztéséről. Úgy mint az állandó orvosi jelenlét és a bácsgyulafalvi Egészségház renoválása. 

Jankovich Szilárd és Nagy Miklós is beszélt a helyi fejlesztésekről. Elhangzott, felújították a temetői járdákat, a kápolna épületét, az iskola épületének tetőzetét, kihelyezték a szemafort. Emellett tervben van egy vízgyàr megèpítèse a települèsen. A Prosperitati Alapítvány pályázatai által a faluba összesen 81 millió dinár folyt be a pályázókhoz. 

Ótott Róbert a tartományi és köztársasági mezőgazdasági pályázatokról, lehetőségekről informálta a jelenlévőket, továbbá a VMSZ általi érdekképviselet jelentős elemeire mutatott rá.

Turza Szabolcs, Bácsgyulafalván is szolgálatot teljesítő falugazdász mindenkori segítségéről biztosította a helyieket.

Valamennyi felszólaló, így Dubacz Éva tartományi képviselő is nyomatékosította, április 3- án el kell menni szavazni és annak érdekében, hogy a fentiekben említett fejlesztéseknek legyen jövője, az egyetlen esèlyes magyar ès vajdasàgi opciót, a VMSZ listáját célszerű támogatni, a 3- as szàm bekarikázásával valamint az anyaországi szavazólapon a Fidesz-KDNP listájára adni le voksukat. 

A fórumon a jelenlévő polgárok feltették kérdéseiket, beszéltek az aktuális problémákról. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.