Tartományi látogatás a bácsgyulafalvi általános iskolában

A bácsgyulafalvi Kis Ferenc Általános Iskolába tett hivatalos látogatást, megtekintette a helyi fejlesztést Szakállás Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke, tartományi oktatási titkár, továbbá Antonio Ratković, Zombor Város polgármestere. A vendégeket fogadta Kőműves Zoltán, az iskola igazgatója, továbbá Dubacz Éva, tartományi képviselő, Pelt Ilona, tartományi segédtitkár, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke, Jankovich Szilárd, Zombor városi tanácsos, Pribilla Attila, Zombor Város segédpolgármestere. 

A bácsgyulafalvi általános iskola tornatermének épületére új tetőzet került az elmúlt időszakban, köszönhetően a tartományi Titkárság és a Város támogatásának. A közel 3 millió dináros beruházást és a további fejlesztéseket illetően Szakállás Zsolt a következőket nyilatkozta:

-A tartomány területén több mint 550 általános iskola és középiskola található. Ezek az iskolák olyan objektumokban vannak, amelyek régebben épültek. Így elmondhatjuk, mindegyikben új beruházásokra van szükség. A Tartományi Oktatási Titkárság az elmúlt négy, öt évben pályázatot hirdet az épületek felújítása céljából. Ma itt, Bácsgyulafalván láthatjuk, hogy milyen jelentőséggel bír, amikor egy iskolában megújul egy tetőszerkezet és ez a helység, épület új tartalmakkal töltheti meg, nemcsak az iskola mindennapjait, hanem a falu lakosainak is egy helységet biztosít, ahol különféle eseményeket tudnak lebonyolítani- hallottuk a tartományi titkártól. 

Antonio Ratković polgármester szintén elismerően szólt a Tartománnyal és a bácsgyulafalvi oktatási intézménnyel együttműködésben megvalósított fejlesztésről. Emellett további támogatásról biztosította az iskola és a település vezetését. 

Kőműves Zoltán iskolaigazgató elmondta, rendkívül sokat jelent számukra ez a fejlesztés. Előtte a tornaterem beázott, veszélyt jelentett a használata. Hangsúlyozta, folytatják a pályázást, a munkálatokat, annak érdekében, hogy teljes mértékben felújítsák az épületet. A tornaterem neon világítása és az épület ablakai szorulnak még felújításra. 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.