Felújítják a sziváci református templomot

Miután a Tartományi Kormány megerősítette, hogy támogatja a sziváci
református templom adaptálását, Kúla község elnöke, Damjan Miljanić, fogadta a Szerbiai Református Keresztyén Egyház püspökét, Halász Bélát.
A püspök úr a találkozón rámutatott arra a rendkívüli rossz állapotra, amelyben ez a vallási létesítmény jelenleg van, valamint arra is, hogy az veszélyeztetheti a polgárok, a hívek biztonságát. A munkamegbeszélés menetében Halász püspök úr elmondta, hogy megkapta a Tartományi Kormány elnökének, Igor Mirovićnak a támogatását, hogy a tervezett felújítás megvalósuljon.
Miljanić rámutatott, hogy mindenek előtt legfontosabb feladat a templom körüli tér lezárása és a közvetlen közelben elterülő gyermekjátszótér áthelyezése, majd hozzátette, hogy Kúla község minden tőle telhetőt megtesz, hogy az 1811-ben épült vallási épület új köntösbe tündökölhessen a közeljövőben. A Vajdasági Műemlékvédelmi Intézet képviselői bejelentették, hogy hamarosan elkészítik a felújításhoz szükséges technikai dokumentációt, hogy az mielőbb megvalósulhasson a tartományi eszköztámogatás által. A munka jellegű megbeszélésen jelen volt még Valka Károly, Kúla község alpolgármestere, a sziváci Helyi közösség titkára és több önkormányzati elöljáró.

Cikk és kép: Kozma Lívia

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.