Szüreti felvonulás és mulatság volt Nemesmiliticsen

Szeptember 18- án a nemesmiliticsi Németh László Magyar Művelődési Egyesület megtartotta a hagyományos szüreti felvonulást és mulatságot. A felvonulás zenével indult, a kultúrotthon elől. Az útvonal: az idei bíró, Molnár Adorján otthona, onnan mentek a bírónőért, aki Bagi Lea volt. Tőle néhány utcát bejárva, táncolva az utcasarkokon a hagyomány szerint hívogatták az embereket az esti mulatságra.

A mulatságra a helyi kultúrotthonban került sor. Az eseményt a néptáncosok közreműködésével nyitották meg. Beköszöntötték az idei jegyzőt, jegyzőnét, kasszírt, kasszírnét, bírót, bírónét. Vacsorára idén sem maradt el a hagyományos májgombócos leves és a militicsi üszőpaprikás. A mulatságon sor kerül a szüreti báli hagyományok bemutatására is, így volt szüreti ,,lopás” és licitáltak a szüreti koronára.

Az ünnepségre meghívást kapott, illetve azon jelen volt a Magyar Nemzeti Tanács, Zombor Város, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, helyi civil szervezetek, környékbeli művelődési egyesületek képviselete, továbbá a nemesmiliticsi Helyi Közösség elnöke.  

Minden zenei kíséretet biztosított és a báli hangulatért felelt az Akusztik Együttes.

A rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács, a Bethlen Gábor Alap és Zombor Város támogatásával valósult meg.

Forrás: Litvai Karolina

Képek forrása: Pribilla Attila 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.