Szombaton Dunatáj kupa

A Dunatáj Egyesülés az egykori, ’70- és, ’80- as évekre jellemző, labdarúgó Dunatáj kupaversenyek mintájára kezdeményezte a Dunatáj kupa jelenkori változatának megszerzését a nyugat-bácskai civil szervezetek körében. Az ötletet nagy lelkesedéssel fogadták az illetékesek. Júniusban a bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület látta vendégül a civil vezetőkből álló szervezőket.

Péter Istvánnak, a Dunatáj elnökének vezetésével az elmúlt időszakban meghatározták a sportversenyek jellegét, helyét és idejét. A megbeszéltek szerint nem labdarúgásban, hanem játékos, ügyességi sportversenyek által mérkőznek meg a települések civil szervezeteinek, egyesületeinek csapatai. A közösségerősítő jelleggel is bíró Dunatáj kupára szeptember 11- én, szombaton kerül sor, Kupuszinán és Zomborban. 

A horgászverseny délelőtt 10 órakor kezdődik, a kupuszinai Süllő sporthorgász egyesület székhelyén. 

Az agyaggalamb lövészetre ugyanebben az időpontban, 10 órakor kerül sor, a zombori Trap nevű sportlövő klub szabadtéri pályáján. 

Az ügyességi játékok helyszíne a kupuszinai futballpálya lesz. A játék 13 órakor kezdődik. A civil szervezetek csapatainak tagjai olyan fantázia nevekkel ellátott versenyszámokban mérkőznek majd, mint a Bezdáni vízpumpa, Szelek szárnyán, Lufi szeánsz, Staro gvožđe kupujem, Rázd meg, rázd meg jól…, Vigyázz a tojásodra. 

A szervezők és a résztvevők minden érdeklődő szurkolót szeretettel várnak.

Archív fotó az 1978- as Dunatáj kupáról- Somborske novine

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.