Népes, közkedvelt Hármas találkozó tizenhatodszor- BEZDÁN

Hidak civil szervezet közös szervezésében megtartották a XVI. Hármas találkozót. A helyi, továbbá magyarországi és horvát nemzetiségű résztvevőket felvonultató rendezvénysorozat pénteken a Haos animatori csapatának közreműködésével kezdődött, gyerekeknek szóló animációs programmal, amelyek rendkívül népszerűek voltak.

Július 31- én, szombaton délelőtt Dragon boat sárkányhajó verseny szerveződött, délután hab party volt, estefelé ünnepélyes megnyitó zajlott.

Vendégként jelen volt Pelt Ilona, tartományi segédtitkár, a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke, Zombor Város képviselete, továbbá a magyarországi (testvér)települések: Bácsalmás és Vaskút delegációja.

A változatos kultúrműsorban fellépett a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, az SK Figurica- Zombor, a zombori Vladimir Nazor Horvát Kultúregyesület, a zombori Ravangrad Kultúregyesület, a nemesmiliticsi Németh László Magyar Művelődési Egyesület, a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület, a Kanizsai Ilona és Kapitány Mátájsz Sarolta alkotta énekkettős, a magyarországi Vaskútról érkező Fúvószenekar. Este tűzijáték volt, majd a The Hat Matters jazz- zenekar koncertjére és a Trilogy rock- banda játékára bulizhatott a népes tömeg.

 

A kézművesek portékáit, gasztronómiai különlegességeket és a civil szervezetek, egyesületek aktivitásait is felvonultató népünnepélyről Máté Teréz, a bezdáni Helyi Közösség Tanácsának elnöke a következőképpen nyilatkozott:

Ez az egyetlen ilyen jellegű, népes, nagy volumenű rendezvényünk, ahol összejön a falu apraja- nagyja. A szerb magyar és horvát határ menti kapcsolatokat erősítő, immár tradicionális programsorozat összefogja az embereket, határokon, innen és túlról is. A horvátországi barátaink a sajnálatos határhelyzet miatt idén nem tudtak jelen lenni, de üzenetben üdvözölték az eseménysorozatot és biztosítottak bennünket eszmei támogatásukrólmondta a Helyi Közösség tanácselnöke.

Seres Tamara, a Bezdáni Hidak civil szervezet elnöke, együttműködő, szervezőként így értékelte a Találkozót:

Nagy öröm számunkra, hogy a Helyi Közösséggel együtt tudjuk megrendezni ezt a népes és közkedvelt rendezvényt. Hónapok óta tart a szervezés, de nagyon megéri a fáradozás, sokan eljöttek. A helyiek, a vidékről, külföldről hazalátogatók és vendégeink is nagyon élvezik ezeket a találkozási alkalmakat minden évben hallottuk a Hidak elnökétől.

A bezdáni programsorozatot támogatta Zombor Város, a bezdáni Helyi Közösség, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi- Nemzeti Közösségi Titkárság.

Ispánovics József és a Nyugat-Bácska Portál fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.