Doroszlói Apródtábor másodszor

Második alkalommal szervezte meg a Szent György Lovagrend és a Doroszló-Szentkút az Apródtábort. A résztvevő gyerekek, fiatalok számára egy hetes programsorozattal igyekeznek közösségi élményt biztosítani a nemzeti, vallási, harcászati és történelmi témákban való elmélyülés által. A július 12- től 17- ig tartó tábor a Lovag Diósi János nyugat-bácskai prior vezette zászlófelvonással és kegytemplomi szentmisével kezdődött. A hét folyamán lesz több történelmi előadás, tábortűz, íjászat, huszár bemutató, táncház, lovaglás, rendhagyó biológia óra, mesemondás, rovásírás oktatás, tűzoltós és egyéb játék, továbbá kirándulnak majd Bácsba és a vajszkai strandra. A hét szintén szentmisével zárul majd.

Lovag Verebélyi Árpád, címzetes prépost, esperesplébános, a Szentkút kormányzója a következőket nyilatkozta az Apródtáborral kapcsolatban:

-A tavalyi tábor jónak bizonyult, illetve a fiatalok visszajelzése az volt, hogy mindenképpen szeretnék a folytatást. A programok, amelyek az első táborban voltak, megmaradtak a tábor vázaként. Az íjászat, a régi harcművészetek, a lovaglás, a kirándulás mellé megpróbáltunk hozzátenni történelmi előadásokat, különböző szervezetek, hagyományok bemutatását és több játékot igyekeztünk idén a programba iktatni. A tavalyi évhez képest jóval több a résztvevő, létszám szerint csaknem hatvan körüli a létszám a táborban. Örülünk annak, hogy jöttek kisebb és nagyobb gyerekek is, igyekszünk majd a programokon keresztül csoportokba rendezve megszólítani a különböző korosztályok tagjait- mondta Verebélyi atya.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.