Ígéretes Tehetség Díjat vett át Hegybeli Noémi tekebajnok

A doroszlói Hegybeli Noémi, országos bajnok tekéző június 17- én átvehette a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács Ígéretes Tehetség Díját, amelyre Kuckó Gyermeksarok civil szervezet terjesztette fel.

A IX. Vajdasági Tehetség Gálán, az elismerés átadásakor a Noémiről szóló méltatásban elhangzott:

,, A gimnazista sportoló az apatini Női Teke Klub bejegyzett játékosa, 2019- ben résztvett a Csehországban, Rokycanyban tartott világbajnoksági megmérettetésen. Aranyérmet eredményező országos kupaversenyek, edzőtábori sikerek vannak mögötte. Edzői, ahogyan a szelektorok is kivételes teke-tehetségnek tartják. Legutóbb, immár harmadszorra a pályafutása során, elnyerte a Kragujeváci Kupát és megnyerte a belgrádi kupaversenyt is. Szinte minden hétvégén játszik, hetente többször és keményen edz. Noémi mindenben a teljességre törekszik, a kitűnő tanulmányi eredményű élsportoló pályafutása négy éve tart és több tucat érmet, serleget eredményezett eddig. Jelenleg a Szerbiai Szuperligában játszik a klubja. Eddigi fő célja az volt, hogy kijusson egy világbajnokságra. Ez megtörtént, most azt tűzte ki magam elé, hogy egyet meg is nyerjen, vagy legalábbis helyezést érjen el egy világbajnokságon.”

A fiatal sportoló alsós korában, édesapja által kezdett érdeklődni a tekézés iránt. Megtetszett neki, megszerette ezt a sportot, még a doroszlói Alvég Teke Klub berkein belül kísérletezgetve. 2015- ben bejutott az apatni Teke- iskola iskola (Škola kuglanja) növendékei közé. Đorđe Jovanić volt az edzője, ő fedezte fel a képességeit és segített kibontakoztatni azokat. Az iskola megszűnésével, Jovanić javaslatára, annak érdekében, hogy minél többet edzhessen, bekerült az apatini Női Teke Klubhoz, regisztrált játékosként. 2019- ben pedig tagja lett a szerbiai válogatottnak is. A Szerbiai Kupa- győzelemmel és második, harmadik helyezéssel szintén rendelkezik. Ebben az évben ismét elnyerte az apatini Sportszövetség és Apatin község sportösztöndíját.

Az Ígéretes Tehetség Díjjal kapcsolatban a doroszlói élsportoló a következőket nyilatkozta:

-Maga a jelölés is nagyon megtisztelő volt számomra. Külön köszönet érte a Kuckó Gyermeksarok, doroszlói székhelyű, regionális jellegű civil szervezetnek. Nagyon jól éreztem magam a rangos szabadkai gálán is. Felemelő dolog volt számomra látni a többi díjazott eredményeit, fontosnak tartom, hogy megismerjük, elismerjük egymást, egymás tevékenységi, érdeklődési területeibe is betekintést nyerjünk- mondta az öröm hangján Noémi.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.