,,Önvédelemre és önfegyelemre tanít”

A doroszlói ifj. Holló Róbert nemrégiben országos harmadik helyezést ért el a zombori Ravangrad Karate Klub képviseletében, pionír kategóriában, az ütéstechnikák versenyében.

Az önvédelmi sport szeretetéről, edzésekről, versenyekről Róbert a következőket nyilatkozta:

Sokat tornázunk, szeretem az állandó testedzést. Tetszik ebben a sportban, hogy önvédelemre és önfegyelemre is tanít. Hetente kétszer edzünk, több mint egy órát minden alkalommal. Időnként nagyon kifáradok, de játszunk is sokat és az megfelelő levezető számunkra. Kikapcsolódom, ismerkedem, mindez nagyon tetszik.

Izgultam a versenyeken. Az eredményeknek nagyon örülök. Előbb volt a bácskai, regionális verseny Palánkán, a vajdasági Óbecsén, majd az országos megmérettetés Belgrádban, ahol harmadik lettem.

Egy klubból négyen mehettünk versenyezni, velem együtt még Bezdánból Kovács Krisztián is résztvett az ütéstechnikai versenyben- hallottuk a narancssárga öves karate versenyzőtől.

Róbertet teljes vállszélességgel támogatják szülei a karate sportbeli törekvéseiben. A klub doroszlói működését is segítették, toboroztak további helyi érdeklődőket, noha jelenleg a pandémia miatt Zomborban kerülhet sor az edzésekre.

Édesanyja, Anna elmondása szerint fiuk előzőleg, még óvodás korában úszásra járt. Kívánsága szerint viszont már akkor karatézni szeretett volna, egészségügyi okokból viszont egy év úszási sportot látták jónak számára. Később átválthatott karatéra. Számára az első klubot az interneten találták, Somborac néven. Ott négy évet karatézott, aztán egy másik helyen fél évet töltött, majd rátaláltak a jelenlegi, a Ravangrad nevű klubbra.

Untam az úszást és úgy gondoltam, kipróbálnék valami újat. Az önvédelmet választottam, hogy megtanuljam megvédeni, továbbá fegyelmezni magam. Időközben többen abbahagyták a karatézást a klubtársaim közül, de én fontosnak érzem a kitartó edzéseket, a versenyzést. Legközelebb májusban vár rám két megmérettetés, az edzőm, Slavko Vuković irányításával- mesélte ifj. Holló Róbert.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.