,,A megerősödés éve volt”- Évértékelő- VMSZ- körzeti szervezet

Az elmúlt év történéseit, eredményeit értékelte a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöksége. Pelt Ilona körzeti elnök, tartományi segédtitkár a következőket nyilatkozta:

– A 2020-as év a megerősödés éve Nyugat-Bácskában, beért az elmúlt időszak munkája. Az év első felében megünnepeltük Zombor Város napját, sikeresen összegyűjtöttük az szükséges aláírásokat ahhoz, hogy önállóan induljunk a választásokon. 

A március és a június közötti időszak kimondottan a koronavírus elleni harcról szólt. Segítettünk a karanténban lévő idős polgártársainknak. A Vigyázzunk egymásra! akció keretein belül csomagokat osztottunk rászorulóknak, közel 100 idős emberhez juttattuk el nap, mint nap a szükséges élelmiszereket, gyógyszereket Nyugat-Bácska területén.

A kampány során bemutattuk az elmúlt négy év eredményét és megfogalmaztuk a terveinket, amelyeket az elkövetkező időszakban fogunk megvalósítani. Folyamatban van a bezdáni színházépület megvásárolása és a felújításhoz szükséges tervdokumentáció kidolgozása, átadtuk a zombori Vera Gucunja iskoláskor előtti intézményhez tartozó Sulaver óvoda felújított épületrészét. Novemberben letettük a monostori vízgyár alapkövét, befejeztük a doroszlói vízhálózat felújítását, Apatinban irodát nyitottunk, ahol minden szerdán fogadónapot tartunk.

A választási eredményeinknek köszönhetően megnöveltük a képviselőink és a tisztségviselőink számát. Első ízben van köztársasági képviselője a nyugat-bácskai magyarságnak, Dr. Úri Emese személyében, tartományi szinten Dubacz Éva a képviselő, jómagam, Pelt Ilona pedig gazdasági és idegenforgalmi segédtitkárként képviselem érdekeinket. A zombori önkormányzatban Dr. Goretić Vámoser Györgyi a frakcióvezető, Apatinban ezt a tisztséget Péter István tölti be. A hódsági képviselőházban Molnár Tihamér képviseli a magyar érdekeket. Ahogy a városi, úgy a községi tanácsban is vannak tanácsnokaink.

A VMSZ csapata bővült, fiatalítottunk is, ugyanakkor érett, tapasztalt politikusok vezetik és szolgálják a nyugat-bácskai magyarság érdekeit. Nyitottak vagyunk minden kérésre és ötletre. Civil szervezetekkel, az egyházi vezetőkkel és gazdasági szereplőkkel együtt, közösen, projektek mentén szeretnénk továbbra is fejleszteni térségünket.

Boldog újévet kívánok minden kedves polgárnak- zárta mondandóját Pelt Ilona, a VMSZ Nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.