Fejlődő Testület, képzett tagság

A COVID- 19 okozta helyzet a civil szervezetek működését, éves tevékenységét is nagymértékben meghatározta, átformálta az idei év során.

A gombosi Önkéntes Tűzoltó Testület szintén kénytelen volt alakítani az ütemterven, ami a fejlesztéseket és a programokat illeti. Elmaradt a márciusi közgyűlés, amelyen kiosztották volna a Bethlen Gábor Alap által támogatott gyermek tűzoltó tábor, képzés okleveleit a vizsgázottaknak. Erre most, novemberben került sor. A Vajdasági Tűzoltó Szövetség képviselőjétől vehették át a gyerekek az okleveleket, továbbá Molnár Dániel arany jelvény kitüntetésben részesült a Szövetség által, megérdemelt jutalomként a folyamatos és példás munkáért, amelyet a Testület berkeiben végez, évtizedek óta.

Ebben a hónapban került sor az ifjúsági csapat képzésére is, amely a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával valósult meg és közös ebéddel zárult.

A 95 éves Testületben felújítási munkát is végeztek, már csak azért is, mert közeleg a 100. évforduló. A tűzoltó otthon homlokzatának teljes felújítása zajlott, a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően.

Ilyen volt…

Így zajlottak a munkálatok:

Ilyen lett:

A Testület vezetői elmondták, nagyon hálásak a Magyar Kormánynak és a Tartománynak is a széles körű segítségnyújtásért, amely által egy folyamatosan megújuló Testületként működhet a nagy múltú gombosi tűzoltóság.

Kovács Terzity Melinda fotói

 

 

 

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.