Nagy a család, a saját ház nagy boldogság- Német Laura, Bácsgyulafalva – Házvásárlás-Jó Reggelt Vajdaság

Kert, nagy udvar, tágas belső tér jellemzi a bácsgyulafalvi Német család új otthonát, amelyet a Prosperitati Alapítvány pályázati támogatásának köszönhetően vásároltak meg. A családnak nagy szüksége volt a helyre, a saját házra, hiszen négy gyermeket nevelnek. A hat, a négy és a három éves meg a kilenc hónapos kisgyerek mind igényli a mozgásteret, a szülők pedig foglalkoznak mezőgazdasággal és jószágtartással is, ennélfogva elengedhetetlen a nagy udvar és a kert megléte. A házvásárlás körülményeiről, dolgos mindennapjaikról az édesanya és feleség, Laura mesélt:

Hogyan, milyen okból került sor a házvásárlásra?

-Hosszú időn át anyósoméknál laktunk, egy kicsiny, egy személyes szobában, a párom, a három kicsi gyerek meg jómagam. Később megszületett a negyedik gyermekünk is. Tarthatatlanná vált a helyzet, nem fértünk el tovább, olyan kis helyen.

Hallottunk erről a pályázati lehetőségről. Úgy döntöttünk, megpróbáljuk, hátha sikerül megnyerni a pályázatot. Beszéltünk a kiszemelt ház tulajdonosával, aki szintén beleegyezett a vételbe, eladó volt neki ez az épület és telek. Szép nagy házról van szó, közel anyósomékhoz, tehát minden szempontból ideális volt.

Nehéz volt- e pályázás?

-A pályázásnál a zombori Dunatáj iroda munkatársainak segítségét vettük igénybe. Mindez rendkívül sokat jelentett számunkra, egyedül nem tudtuk volna végigvinni a folyamatokat. Rövid idő alatt lebonyolódott a pályázat, hamar, tavaly télen be is költözhettünk, tehát immár csaknem egy éve élünk az új otthonunkban.

Hogyan néz ki a ház, a telek?

-Egy óriási kertünk van, hátsó udvar, ólak a jószág számára, istálló, fészer, garázs, sőt egy hatalmas első udvar is tartozik a telekhez. A házépületben található három tágas szoba, konyha, ebédlő, fürdőszoba, kamra.

Mivel foglalkoznak, hogyan élnek a nyugat-bácskai településen?

-A saját földünkbe kukoricát ültetünk, továbbá vannak bérelt kertjeink, ahol pedig búzát és hereszénát termesztünk. Ami az állattartást illeti, vannak lovaink, hízóink, kecskéink és tartunk két anyakocát is.

Róbert, a férjem bácsgyulafalvi, jómagam bajmoki származású vagyok. Amióta itt élek, az eltelt hét év alatt nagyon szívemhez nőtt ez a nyugat-bácskai település. Jó dolog Bácsgyulafálván élni.

Gondolkodnak esetleg további pályázáson, a gazdaság bővítésén?

-Amennyiben lesz ilyen jellegű pályázat, akkor szeretnénk a jószágállományt bővíteni a jövőben- hallottuk a bácsgyulafalvi Német Laurától.

LMT, Jó Reggelt Vajdaság

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.