Hazatért a Viktória- operett-A kupuszinai Sturcz József színjátszó csoport vendégszereplése Apatinban

Szeptember 26- án az Apatin színházában vendégszerepelt a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színjátszó csoportja. A helyi származású, Ábrahám Pál zeneszerző és Harmath Imre, Földes Imre című népszerű operettjét, a Viktóriát mutatták be. A Molnár József rendező, mgr. Dienes László zenei rendező, Demeter Tót Zsaklina koreográfus vezetésével színre vitt előadást állva tapsolta, ünnepelte az apatini közönség.

Péter István, az előadás helyi szervezője, Apatin község képviselője, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének Apatin községgel megbízott alelnöke, a Dunatáj Egyesülés elnöke a következőket nyilatkozta:

-Egy stabil közösségnek felelőssége, hogy egy olyan közösség felé nyúljon, amilyen az apatini magyarság. Úgy gondolom, hogy ez a mai este, a vendégszereplési alkalom nagyon szép példája annak, hogyan egészítik ki egymást a nyugat-bácskai magyar közösségek. Egy Ábrahám Pál- művet előadnak a kupuszinaiak és eljönnek Apatinba, akkor is, ha kétségek merültek fel, lesz- e itt kellő számú közönség…? Ehhez képest a végén attól kellett tartani, hogy beférünk- e mindannyian…?  Egyértelműen létjogosultsága van az ilyen fajta, együttműködő hozzáállásnak és a visszajelzés nagyon pozitív az apatiniak körében- hallottuk Péter Istvántól.

A Viktória című operettet legközelebb október 10- én Bácskossuthfalván, október 17- én a bezdáni színházban láthatja a nagyérdemű.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.