,,Csak egy kislány van a világon”-Viktória- Bemutató volt kupuszinai Petőfi Sándor ME színpadán-

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó Csoportja ebben az évben operett- előadással örvendezteti közönségét. Szeptember 6- án, a járványügyi biztonsági előírások betartásával tartottak bemutatót a kupuszinai művelődési egyesület színpadán. Az Ábrahám Pál-Harmath Imre-Földes Imre alkotta szerzőhármas Viktória című operettje elsöprő sikert aratott a közönség körében. A koronavírus- járványhelyzetből következő hosszú elzártság, műsorszünet egyaránt próbára tette a társulatot és a rendszeres programokhoz szokott nézőket is.

Az előadás elkészülésének folyamatáról a rendező, Molnár József nyilatkozott:

-A darab kiválasztásánál természetesen döntő dolog volt, hogy Ábrahám Pál helyi, apatini zeneszerző, szerettük volna bemutatni az ő munkásságát, visszajátszani azokat a világhíres, népszerű dallamokat, amelyekről talán sokan nem is tudják, hogy tőle származnak. Továbbá személyesen számomra is sokat jelent ez az operett, négy vagy öt éves lehettem, amikor láttam a Viktóriát a szabadkaiak profi társulatának előadásában, Apatinban. Nagyon megérintett az élmény, olyannyira, hogy amióta csak rendezek, eszemben járt, terveim között szerepelt. A megvalósítás váratott magára, azért, mert benne hét szereplőnek kell, hogy legyen énekhangja, ezt mindig nagyon nehéz volt összehozni. Most azonban nagy örömünkre sikerült. Mindebben hatalmas szerepe van a zenei rendezőnek, mgr. Dienes Lászlónak, aki, ahogy mindig úgy ezúttal is magasra tette a mércét, a kihozta a maximumot a zenei, az énekesi részekből. Briliáns módon csendülnek fel az ismert dallamok, a Honvéd banda szól a Stefánián vagy a Csak egy kislány van a világon… Ugyancsak dicséret illeti a koreográfust, Demeter Tót Zsaklinát, aki a mozgásos, táncos részekért felelt a tőle megszokott alapossággal. A társulat minden tagja kitett magáért, szívvel- lélekkel próbáltak, tél óta, kisebb-nagyobb megszakításokkal, ahogy azt a járványhelyzet engedte. Van egy erős törzsgárdánk a társulatban és ahhoz rendszeresen csatlakoznak újabb tehetséges fiatalok. Nagyon fontos, hogy meglegyen a folytonosság, az utánpótlás- hallottuk Molnár Józseftől.

A bemutatót megtekintette és az előadást értékelte a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának zsűrije is. Összességében nagyon pozitív véleménnyel voltak a kupuszinaiak játékáról. Elhangzott néhány jótanács, építő jellegű javaslat is az operett kivitelezését illetően.

A majdani előadásokkal és a tájolással kapcsolatban a rendező elmondta, remélik, hogy a szerző városában, Apatinban is bemutatkozhatnak a közeljövőben. A következő előadás szeptember 12- én, 19 órától lesz, szintén Kupuszinán, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben. Erre az előadásra jegyek igényelhetőek Novics Máriánál, a 062 185 0179- es telefonszámon.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.