SAJTÓKÖZLEMÉNY- Petíció az állandó orvosi ellátásért- Kupuszina

Nem tudjuk elfogadni, hogy Apatin községben egyedül Kupuszinán az orvosi rendelő csak heti három alkalommal dolgozik. Ezzel diszkriminálva van az egész falu. Kupuszina vezetőségének többszöri kérésére sem lett megoldva ez a probléma, ami a közösségünket érinti. Petíció útján fordulunk Apatin község Egészségházához, a Tartományi Egészségügyi Titkársághoz és az Egészségügyi Minisztériumhoz, kérve őket a régi munkaidő visszaállítására. Nem kérünk többet, sem kevesebbet, mint a község többi polgára, hiszen törvénytisztelő és adófizető polgárok révén ugyanazok a jogok illetnek minket, mint az önkormányzat többi lakosát.

A szóban forgó petíciót 643 kupuszinai polgár írta alá. A kezdeményező, Péter István, az apatini Képviselő Testület tagja június 19- én nyújtotta be az illetékesek szervekhez. A benyújtó delegáció tagja volt Rekettye Róbert, a kupuszinai helyi közösség elnöke, és Dubacz Éva, a HK alelnöke.

-Folyamatosan az apatini Községben megvalósuló egyenlőséget hangoztatják, ugyanakkor a tények egészen másról árulkodnak. Ha ugyanis Bácsszentivánon (Prigrevicán) lehet két orvos, és egy kisebb településen, például Szilágyin, amely fele akkora, mint Kupuszina, minden napos lehet az orvosi ügyelet, továbbá azt is tudjuk, megvan a szakkáder, rendelkezésre áll tíz általános orvos, ők gyakorlatilag öt települést látnak el, akkor nem látjuk be, hogy Kupuszinától miért kell folyamatosan megvonni az állandó orvosi ellátást. A tények alapján azt kell mondjam, mindez egyszerű diszkrimináció. Ennek a helyzetnek a megváltoztatása érdekében nyújtottuk be a petíciót- nyilatkozta Péter István.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.