Pásztor Bálint: A gyerekeink, a nagyszüleink, a mi egészségünk a tét- Pannon RTV

A hétvégére bevezetett teljes kijárási tilalomra reagált Facebook-üzenetében Pásztor Bálint. A VMSZ alelnöke szerint bármennyire is népszerűtlen, szükséges most ennek az intézkedésnek a bevezetése.

Pásztor Bálint üzenetében elmondta, hogy a kormány és az államfő döntése értelmében otthon fogjuk tölteni a húsvétot, vagyis a megszokott nagyobb családi ünnepi ebédek elmaradnak. Ez most nem a népszerű döntések ideje – fogalmazott a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke. Hozzátette: az intézkedést minden bizonnyal kiterjesztik a pravoszláv húsvét idejére és az azt követő hétvégére is, ami majd azt eredményezheti, hogy minél előbb magunk mögött tudhatjuk majd ezt az állapotot. Úgy fogalmazott: reményei szerint közel van már a rendkívüli állapot vége.

„Bármennyire is népszerűtlen, szükséges most ennek a kijárási tilalomnak a bevezetése, még ha most a mi húsvéti ünnepünk idejére esik is. Erre azért van szükség, hogy ne növekedjen a megbetegedések száma, hogy ne kerüljön be a kórházakba még nagyobb mértékben a koronavírus, ne fertőződjenek meg azok az orvosok és nővérek, akik rengeteget tettek és tesznek az emberekért az elmúlt hetekben és elkövetkező napokban is. A felmelegedés és a jó idő azt eredményezhette volna, hogy azok, akik nem most ünneplik a húsvétot, különböző kirándulóhelyeken Belgrádban és Dél-Szerbiában is, de a mi vidékünkön is nagyobb számban összejönnek, tömörülnek, ami azt eredményezte volna, hogy drasztikusan megnő a fertőzötteknek és akár a haláleseteknek a száma is. Éppen ezért tartjuk elfogadhatónak, és kimondom, helyesnek, hogy a kormány és a köztársasági elnök úgy döntött, hogy teljes kijárási tilalom lesz péntek este 5 és hétfő reggel 5 óra között.”

Forrás: Pannon RTV

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.