Vigyáznak egymásra, segítik az időseket

Nyugat-Bácska szinten sokan jelentkeztek az aktivisták sorába a Vajdasági Magyar Szövetség Vigyázzunk Egymásra elnevezésű akciójának keretében. A rendkívüli helyzetben az időseket napi szinten ellátó, számukra bevásárló, gyógyszerbeszerző tevénységbe a két humánus doroszlói fiatal, Huszár Marina és Bugadzsia Benjamin is bekapcsolódott.

Elgondolkodtam, van szabadidőm, akkor hát töltsem el hasznosan, tevékenyen. Naponta segíthetek ilyen módon másoknak, nem otthon tétlenkedek a tévé előtt vagy lustálkodva- hallottuk Bugdzsia Benjamintól, aki jelenleg a zombori Ripp Rózsa Egészségügyi Szakközépiskola tanulója. További tervei között szerepel, hogy attólfüggően, hova kerül be, orvosi, gyógyszerészeti vagy ápolói szakon tanul majd tovább.

Huszár Marina Benjaminhoz hasonló indíttatásból jelentkezett önkéntességre.

Délutánonként bőven marad idő a tanulásra. A fennmaradó időben szeretném hasznossá tenni magam ilyen módon. Szintén a zombori egészségügyi középiskolában tanulok. A jövőben Pécsen tanulnék majd tovább, mentőtiszti szakonhallottuk Marinától.

Több megkérdezett idős ember elmondása szerint is, a rendkívüli állapot igen türelem próbáló számukra, megbontja a biztonságérzetet jelentő napi rutint. A kommunikációs lehetőségek, a személyes kontaktusok hiánya szintén próbatételt jelent. Ennél fogva nagy segítségnek számít az önkéntesek munkája,  hogy napi szinten valaki jó szándékkal ,,rájuk nyitja az ajtót”.

A faluban a Vöröskereszt aktivistái, a gereonto-háziasszony és a falugondnoki szolgálat jóvoltából, a rendkívüli állapoton kívüli mindennapok során is több mint negyven idős ember ellátásáról gondoskodnak állandó jelleggel.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.