Ünnepi megemlékezések

Március 15- én Bezdánban a Helyi Művelődési Közösség székházának udvarán alkalmi műsor keretében helyezték el az emlékezés virágait, az intézmények és politikai pártok képviselői. Kapitány Károly történész tartott történelmi ismertetőt, ft. Zélity Mihály mondott imát. 

Kanizsai Ilona és Kapitány Mátájsz Sarolta énekelt.

Čutura Nikola fotói

Kupuszinán a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület előtt, a Petőfi- mellszobornál tartottak alkalmi műsort a József Attila Általános Iskola tanulóinak közreműködésével. A szobornál elhelyezte az emlékezés virágait a helyi közösség, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Nemzeti Tanács, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a József Attila Általános Iskola és a helyi egyházközösség képviselete.

Buják János fotói

A doroszlói temetőben a Gellér és Huszár családok által gondozott honvéd síroknál emlékeztek meg 1848/49 történéseiről. Imát mondott ft. Verebélyi Árpád esperesplébános, címzetes prépost. Közreműködött a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület irodalmi csoportja és a templomi kórus. Az emlékezés virágait elhelyezte a Móricz Zsigmond MME, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Nemzeti Tanács, a hetes számú huszárezred képviselete.

Stock János fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.