Istennel való találkozás helye a 200 éves templom-CSONOPLYA

November 3- án ünnepelték a csonoplyai Mindenszentek római katolikus templom 200 éves fennállását és búcsúját.

dsc_0599-2

Msgr. Dr. Pénzes János megyéspüspök, a népes papság és a helyi, illetve a vidéki hívek körében zajló szentmisén résztvett mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, köztársasági képviselő, Fremond Árpád, a VMSZ alelnöke, köztársasági képviselő, Pelt Ilona, tartományi frakcióvezető helyettes, dr. Goretić Vámoser Györgyi, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének alelnöke, Zombor városi frakciócsoport vezető, Jankovich Szilárd, Zombor városi tanácsos, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, továbbá a bunyevác és a német nemzeti tanácsok elnökei.

dsc_0576-2

dsc_0564-2

dsc_0566-4

dsc_0581-5

A híveket és vendégeket ft. Hajdú László, csonoplyai plébános köszöntötte. Háláját fejezte ki a szervezésért, a közösségi együttműködésért Szakács Csabának, a helyi Pasztorális Tanács elnökének.

dsc_0580-3

dsc_0557-4

Szentbeszédet mondott ft. Luka Poljak, bajmoki káplán, ft. Sáfrány Dávid, tiszakálmánfalvi káplán.

A prédikációban elhangzott, a 200 évvel ezelőtt épült csonoplyai templom minden, a magyar, a német, a bunyevác, horvát nemzetiség számára az Istennel való találkozás helye. Az utókor számára is fenntartott közösségi, építészeti és nemzetiségi érték.

dsc_0574-3

dsc_0561-4

dsc_0602-3

Az agapét a helyi hívek készítették.

Az ünnep a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg.

dsc_0588-3

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery595/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.