Idejöttünk muzsikálni…MA DOROSZLÓN

 

Birinyi József népzenekutató, a Filharmónia népi hangszeres szólistája, UNESCO díjas filmrendező, a Duna Tv alapító főszerkesztője, a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) társelnöke, a Hungarikum Szövetség Elnöke, a Magyarságkutató Intézet Néprajzi és Népzenei Intézetének igazgatója.
A népzene szeretetét testvérével együtt édesapjától kapták, akivel muzsikáltak, készítettek hangszereket.
Az 1341 zeneszerszámból álló Birinyi Gyűjtemény Közép-Európa legnagyobb népi hangszer gyűjteménye. Birinyi József sokakkal szerettette meg idehaza és a világban a magyar népzenét. A doroszlói műsoron több mint 60 hangszert szólaltat meg a doroszlai ,,csalogánnyal”, Brindza Beatrixel közösen.

Brindza Beatrix Doroszló szülötte, a Hajnal Akar Lenni… Kárpát-medencei Népdalverseny II. helyezettje, kétszeres Aranypáva díjas népdalénekes.
Indító élmény volt számára a nagyszülőkkel, családdal való sok közös éneklés. Kocsis Zsuzsannától tanult énekelni, ezt követően Kanalas Zsófia növendéke volt a Szabadkai Zeneiskolában, majd Budapesten a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta tanulmányait. Jelenleg logopédia és pszichopedagógia szakos hallgató a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Gyógypedagógiai Karán.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.