Egyházmegyei zenetábor és Ifjúsági lelkinap volt a Doroszló-Szentkúton

Augusztus 25- én a Doroszló-Szentkút két jelentős vallási, ifjúsági eseménynek is otthont adott. Augusztus 21- től 25- ig az Ebredés zenekar szervezésében zajló 12. Egyházmegyei zenetábor, illetve az Egyházmegyei ifjúsági lelkinap alkalma ért egybe, megközelítőleg 200 gyermek és fiatal részvételével.

dsc_0680-2

A program szentmisével kezdődött, majd agapé, továbbá Dezső Péter OMF témavezető előadása zajlott, kiscsoportos beszélgetések következtek, végül az Ébredés zenekar koncertje zárta a napot.

dsc_0661-2

Keiper Kornélia fotója

A többnapos zenetáborról Keiper Kornélia, a tábor sajtófelelőse a következőket nyilatkozta:

-Ez volt a tizenkettedik gitártábor, pontosabban zenetábor, hiszen több éve már, hogy nemcsak a gitáron játszókat kapcsoljuk be a programba. Zentán kezdtük, a Lovas Tanyán, két alkalommal volt a Domus Pacisban, egyszer Tóthfalun, majd 2012- től évente Doroszló-Szentkútra járunk, Verebélyi Árpád atya lehetővé tette, hogy itt tartsuk meg a táborokat azóta is. Nagyon tetszik nekünk, szervezőknek és a részvevőknek is a helyszín, megadja a szent hely érzését, élményét, megvannak a megfelelő körülmények. Az idei tábor kisebbre sikeredett, mint általában, kevesebb a részvevő, sajnos támogatást nem kaptunk, ezért szerveződött szerényebbre az idei. Talán az érdeklődés is lanyhult némileg a fiatalok részéről. Nyilván ez betudható annak is, hogy sokan külföldön vannak immár. Büszkén mondhatom azonban, hogy voltak első táborozóink, új arcok is és visszatérők is. Ami a foglalkozásokat illeti, 2010- ben fakultatívan bemutattuk az elektromos hangszereket, továbbá a dobot és 2012- től, Doroszló-Szentkút helyszínnel Egyházmegyei Zenetábor a nevünk, azzal, hogy bővült a foglalkozások sora az énektanulással is. Az elektromos hangszerek később nem váltak túlzottan   közkedveltté, de a gitár- és az énektanulás az megmaradt- mondta el Keiper Kornélia.

dsc_0682-2

dsc_0676

dsc_0667-2

Az Egyházmegyei ifjúsági lelkinap lényegéről Gonczlik Ákos főszervező beszélt:

– A találkozót minden évben augusztus utolsó vasárnapjára tervezzük, misével kezdünk és koncerttel zárul az együttlét. Idén az Ébredés zenekar koncertjével fejeztük be a program. 15 és 35 év közötti fiatalok az általunk megszólított generáció. Ami a programot illeti, a délután folyamán a Kudarcaink témájú csoportos beszélgetések és a kegytemplomban zajló szentségimádás között lehetett választani, illetve ingázni. Nagyon kellemes élményem, volt számomra megtapasztani, hogy ez alkalommal lényegesen többen választották a szentségimádást, vagyis a közös, elmélyült ima lehetőségét. Mindezt kedvező jelnek tartom, abból a szempontból, hogy ezek szerint, fiataljaink igenis imádkoznak, mélyen vallásosak, gyakorolják a hitüket. Mindenképpen egy fő célja a találkozónak, hogy a fiatalok az iskolaévre, a tanévkezdésre felkészüljenek lelkileg és ez a lendület kitartson bennük egész éven át. Bízunk benne, hogy évente minél több fiatalt szólíthatunk meg. Belőlük vállnak ugye a jövő keresztény édesanyái és édesapái. Most is felüdül a lelkünk, amikor visszatérő részvevőkkel találkozunk, akik immár szülőként, gyerekekkel érkeznek a találkozókra-hallottuk Gonczlik Ákostól.

dsc_0668-3

dsc_0674-4

dsc_0666-2

dsc_0665-3A tábor és lelkinap egyaránt helyi és környékbeli fiatalokat is, nemcsak részvevő, hanem segítőként is odavonz a Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei Kegyhelyre.

dsc_0669

dsc_0671-2

dsc_0663-3

dsc_0681

dsc_0677-2

dsc_0664-2

Keiper Kornélia és a Nyugat-Bácska Portál fotói

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery575/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.