Államalapító Szent István királyunk ünnepe van

A központi ünnepségek mellett az egyes településeken is tartanak kenyérszentelő ünnepséget, szentmisét.

Ma, Szent István napján a doroszlói Szent Imre templomban ft. Verebélyi Árpád tartott ünnepi szentmisét, áldotta meg a kenyeret, amely, ahogyan a prédikációban is elhangzott, a sokszoros átalakulás, fejlődés és megújulni tudás képességének jelképe is.
Verebélyi atya megköszönte a hívek jelenlétét. részvételét a közös ünnepen, továbbá a népviseletbe, illetve huszár-ruhába öltözötteknek, a ministrálónak, a Holló család tagjainak a közreműködést.

A zombori Megyeház épületére felkerült a magyar lobogó, Jankovich Szilárd városi tanácsos és Pribilla Attila segédpolgármester közreműködésének köszönhetően:

A sziváci Mária neve templomban ma kenyérszentelőt tartottak, a Szenteleky- emléknap keretében. A szentmisét ft. Horváth Endre szolgáltatta. A szentmise után az emléknap részvevői virágot helyeznek el Szenteleky Kornél sírján, majd irodalmi programra kerül sor a Szenteleky Kornél Művelődési Egyesület nagytermében. Az ünnepi szentmisén a Szenteleky Napok Tanácsának tagjai mellett jelen volt Valka Károly, Kúla Község polgármester helyettese is:

A bezdáni Szent Simon és Júdás Tádé apostol római katolikus templomban augusztus 18- án ft. Zélity Mihály mondott kenyéráldást és népviseletbe öltözött leányka tette, illetve a kézimunka csoportos asszonyok tették szebbé az ünnepet:

Sipos Erzsébet és a Nyugat-Bácska Portál fotói

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.