Fókuszban az idegenforgalom-Prosperitati-tájékoztató

A nyugat-bácskai érdeklődők számára, Fókuszban az idegenforgalom címmel tartottak tájékoztató előadást a Prosperitati Alapítvány július 1- én induló, II. Fejlesztési ciklusának VII. pályázati körével kapcsolatban, a Doroszló-Szentkúton.

dsc_0132-5

A nagy számban összegyűlt jelenlevőket Pelt Ilona, tartományi frakcióvezető helyettes, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke köszöntötte. Vendégként jelen volt Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, Péter István, a VMSZ Tanácsának tagja, a párt nyugat-bácskai körzeti szervezetének alelnöke, Goretić Vámoser Györgyi, a VMSZ körzeti szervezetének alelnöke, Jankovich Szilárd, Zombor városi tanácsos, Pribilla Attila segédpolgármester.

dsc_0138-4

dsc_0123-2

dsc_0141-3Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta, az Alapítvány három éves történetében 10 és fél ezer sikeres pályázót számlálnak. A pályázati lehetőségeket sok esetben hajlamosak vagyunk természetesnek venni, holott ezekért az esélyekért meg kellett küzdeni. Kétségtelen, hogy Nyugat-Bácskában, de egész Vajdaságban is van itthonmaradási akarat, fejlesztési, szülőföldön való boldogulási szándék. Az emberek, a gazdák, a vállalkozók, a családok folyamatosan pályáznak. Mindennek előfeltétele, hogy legyen, aki támogat bennünket, aki harcol értünk. Ez annyit jelent, hogy Magyarország Kormánya nyújtja a támogatást, a Vajdasági Magyar Szövetség pedig harcol mindezekért a lehetőségekért, a VMSZ az a párt, amely ezt a gazdaságfejlesztési programot elindította. Mindennek folytatásához elengedhetetlen, hogy közösen gondolkodjunk, egy irányba tartsunk. Amint azt az ügyvezető hangsúlyozta, nem véletlen az előadás helyszíne sem, a Doroszló- Szentkút jelenleg egy turisztikailag, fejlesztésileg frekventált hely Vajdaságban.

dsc_0135

dsc_0133-4Prof. Dr. Somogyi Sándor prof. emeritus, a Prosperitati Alapítvány Igazgató Bizottságának elnöke elmondta, a sikeres mezőgazdasági tevékenységek mellett, akár az amerikai példákat követve szükség van pótcselekvési tevékenységekre, egyéb gazdasági ágazatok, akár a turizmus összekapcsolására a mezőgazdasággal. Az Alapítvány húsz oktatási modult bevezetve megadja a lehetőséget a gazdák, a vállalkozók számára a folyamatos fejlődéshez.

dsc_0134-3

dsc_0145-6

Az Alapítvány szakmunkatársai bővebb tájékoztatást nyújtottak a négy mezőgazdasági jellegű kiírásról, a Mezőgazdasági földek vásárlását támogató vissza nem térítendő támogatásról, a Támogatási eszközök odaítélése zárt rendszerű növénytermesztéshez szükséges felszerelések beszerzésére, a Támogatási eszközök odaítélése tenyészállatok vásárlására, a Támogatási eszközök odaítélése többéves ültetvények telepítéséhez, korszerűsítéséhez. Továbbá ismertették a Házvásárlást célzó vissza nem térítendő támogatás, a Kezdő turisztikai vállalkozások fejlesztése, az Egyéni vállalkozók, bejegyzett szállásadók, civil szervezetek, valamint mikro-és kisvállalkozások turisztikai fejlesztése, az Egyéni vállalkozók, valamint mikro-és kisvállalkozások kapacitásbővítési és innovációs eszközbeszerzése, a Minőségügyi szabványok bevezetését és működtetését támogató vissza nem térítendő támogatások odaítélése című kiírások részleteit. Külön kiemelték a különböző témakörök esetében eszközölt változtatásokat.

dsc_0150-4

dsc_0129-3

dsc_0152-3A jelenlevők kérdéseket tettek fel az új kiírásokkal kapcsolatban. Elhangzott, a nyugat-bácskai pályázók bármikor részletes felvilágosítást kaphatnak a zombori iroda két munkatársától, Lazarević Kornéliától és Ölvegyi Róberttől, személyesen (Zombor, Batinai utca 19) vagy a 025/44-44-77- es telefonszámon.

dsc_0157-2Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery557/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.