Meg nem állni a világbajnokságig

A doroszlói Hegybeli Noémi, országos tekebajnok nemrég tért haza a Csehországban, Rokycanyban tartott világbajnoksági megmérettetésről. Nagy álom megvalósulását jelenti és állhatatos, kitartó küzdelmek, minden alkalommal aranyérmet eredményező országos kupaversenyek, edzőtábori sikerek állnak az mögött, hogy a szelektorok választása a nyugat-bácskai fiatal sportolóra esett, amikor beválogatták a hazai válogatottba, majd lehetőséget kapott a világbajnokságon való részvételre. Edzői, ahogyan a szelektorok is kivételes teke-tehetségnek tartják, elmondásuk szerint, több mint egy évtizede nem láttak tájainkon ilyen sikerszériát, amilyet Noémi az elmúlt idényben produkált. A fiatal sportolót edzési folyamatokról, világbajnoksági tapasztalatokról, a sport iránti elkötelezettségről kérdeztük:

Hogyan élted meg ezeket a kimagasló eredményeket, továbbá azt, hogy nagy álmod teljesült: részt vettél a világbajnokságon?

-Az utolsó pillanatig hihetetlen volt számomra, hogy valóban kijuthatok. Természetesen már az országos bajnoki aranyérem is hatalmas örömmel töltött el. Az Apatinban tartott országos bajnokság első helye a legmeghatározóbb sikerélmény. 523 fával lettem országos első a kategóriámban. Keményen küzdöttem és általában a játék során is elsősorban a győzelem motivál. Érdekes tapasztalat volt a nyári tehetségtábor, Verbászon, ahogyan a világbajnokságra való felkészítés is. Mindezek segítettek az erőnlét fenntartásában, környezet megismerésében, a technikám tökéletesítésének folyamatában. A csehországi világbajnokságon egyéni és páros kategóriában is résztvettem. A több fordulós játszmák során egyéniben bejutottam a fináléba. Ott hetedik helyen végeztem. Nagy izgalom, ugyanakkor hatalmas élmény volt ilyen szinten játszani. Sok tapasztalatot nyertem és még több barátot szereztem.

-Honnan indult és innentől hova vezet a (teke)pálya?

Alsós koromban, édesapám által kezdtem el érdeklődni a tekézés iránt. Ő is szívesen játszik és egyszer magával vitt. Megtetszett, megszerettem ezt a sportot, még a doroszlói Alvég Teke Klub berkein belül kísérletezgetve. Annyira, hogy 2015- ben bejutottam az apatini Teke- iskola (Škola kuglanja) növendékei közé. Đorđe Jovanić volt az edzőm, ő fedezte fel a képességeimet és segített kibontakoztatni azokat. Nagyon sokat köszönhetek neki. Az iskola megszűnésével, Jovanić javaslatára, annak érdekében, hogy minél többet edzhessek, kerültem az apatini Női Teke Klubhoz, regisztrált játékosként. Kitartóan és élvezettel edzek hetente két alkalommal. Szeptembertől átkerülök a kadét kategóriába. Egyéb változások is várnak rám, most fejezem az általános iskolát. Szabadkán tervezek továbbtanulni. Ott sajnos nincsen tekepálya, ezért, amennyiben oda vesznek fel, át kell majd gondolni az edzéstervet. Egyelőre regenerálódom, pihenem az idény, a bajnokságok fáradalmait. Emellett készülök a felvételire, és amit ritkán tehetek, hódolok az egyik kedvenc hobbimnak, az olvasásnak. Nyárra ismét meghívást kaptam a verbászi tehetség-táborba és remélhetőleg részese leszek majd több nemzetközi barátságos mérkőzésnek is- hallottuk Hegybeli Noémitől.

Az ifjú tehetség akaratereje példaértékű. A doroszlóiak és nyugat-bácskai közösségek egyaránt büszkék rá. Ahogyan szülei is, Hegybeli József és Kamilla, akik mindenben támogatják lányukat, együtt, a helyszínen izgultak vele a csehországi világbajnokságon és elmondásuk szerint, a jövőben is azon lesznek, hogy Noémi tehetsége tovább bontakozzon.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.