Mindannyian a civil kerekasztal körül-Zombor

Nyugat-Bácskai civil szervezetek, egyesületek vezetői, képviselői vettek részt a Vajdasági Magyar Szövetség által szervezett civil kerekasztal-beszélgetésen, amelynek helyszíne a zombori Magyar Polgári Kaszinó volt.

dsc_0369-2

dsc_0360-3

Vendégként jelen volt Erdődi Edvina, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, Pelt Ilona, tartományi frakcióvezető helyettes, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke, Péter István, a Dunatáj Egyesülés elnöke, a VMSZ körzeti szervezetének alelnöke, Turkál Marianna és Szlákó József, az MNT két tagja, Uzelac Katica, tartományi segédtitkár, Jankovich Szilárd, Zombor városi tanácsos, Pribilla Attila, segédpolgármester.

dsc_0364-3

Erdődi Edvina ismertette az Európai Uniós választások nyújtotta lehetőségeket. Abban az értelemben, hogy a vajdasági magyarságnak beleszólása van az európai folyamatokba, nem beszélve a vajdasági magyarság helyzetének ezáltali javulásáról, a nemzetpolitika nyújtotta előnyök és esélyek által. Mindez az Anyaország erősödésével jöhet létre. Szólt továbbá a Prosperitati Alapítvány nyújtotta pályázati lehetőségről, a gazdaságfejlesztési programról, amely szintén itt nálunk, Vajdaságban realizálódott először Kárpát- medencei szinten. Hangsúlyozta, a társadalmi alapértékeink védelme, a kisebbségi, továbbá minden szintű érdekképviselet szempontjából lényeges az Uniós érdekképviselet. Az alelnök ismertette az MNT hatásköreit, amelyek eredményessége szintén Magyarország Kormányának, a nemzetegyesítési folyamatoknak köszönhető. Ennél fogva, ennek megőrzéséért is fontos, hogy a FIDESZ-KDNP listáját támogassuk az Uniós választások során.

dsc_0367-5

 

dsc_0366-4

Pelt Ilona is ugyanerre biztatta a nagy számban összegyűlt nyugat-bácskai civileket. Továbbá elhangzott, a levélborítékok úton vannak, sőt legtöbb helyen célba is értek. A VMSZ aktivistái segítik az azonosító lapok pontos kitöltését.

dsc_0373-2

Péter István elmondta, büszkék a nyugat-bácskai civil szféra élénkségére és népességére. Azokra a közösségi tevékenységekre, amelyeket a civil szervezetek, egyesületek kifejtenek. Hangsúlyozta, a különböző nehézségek ellenére a munka töretlenül eredményes, a lelkesedés is példaértékű.

dsc_0359A kerekasztal alkalmával megtárgyalásra kerültek a civil élet és munka során felmerülő kérdések, problémák.

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery540/

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.