Mit kínál a magyar nemzet?-Közösségi találkozó-Csonoplya

Április 23- án a Vajdasági Magyar Szövetség Közösségi találkozót tartott Csonoplyán, a helyi közösség épületében. Vendég és főelőadó volt Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető. Jelen volt még Pelt Ilona, tartományi frakcióvezető helyettes, a VMSZ Nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke, Valka Károly, a VMSZ elnökségi tagja, Kúla alpolgármestere, kúlai körzeti elnök.

A jelenlevőket, a vendégeket Szakács Csaba, a VMSZ csonoplyai helyi szervezetének elnöke köszöntötte.

dsc_0049-4

dsc_0044-6A mit kínál a magyar nemzet? témájú találkozón Pásztor Bálint dicsérte a nyugat-bácskai közösségek összetartását. Régió szinten való gondolkodását.  Rámutatott azokra a történelmi tanulságokra, amelyek alapján is megállapítható, soha nem volt ilyen előnyös és kedvező magyarnak lenni Vajdaságban, illetve ezen a területen. A Prosperitati Alapítvány pályázatai (vajdasági szinten 250 millió euró, Csonoplyára fél millió euró folyt be összesen a pályázókhoz, a fejlesztésekre), az ösztöndíjprogramok, az Európa Kollégium, a nyelvhasználat és sorolhatnánk mennyi, a VMSZ közbenjárásának köszönhető, a Magyar Kormány által támogatott, lehetővé tett esély szavatolja és indokolja azt a bizalmat, amellyel viseltetni javasolt az európai parlamenti választások alkalmával a FIDESZ-KDNP felé.

dsc_0050-5-Nem pusztán hálából, hanem, azért kell az Orbán Viktor által fémjelzett listára szavazni, hogy mindaz a jó, ami történt, az folytatódhasson- fogalmazott Dr. Pásztor Bálint.

dsc_0041-3

dsc_0040-5Valka Károly történelmi pillanatnak nevezte a lehetőséget, hogy immár a vajdasági magyarok is szavazhatnak az európai parlamenti választáson. Beszélt a május 26- i szavazás gyakorlati menetéről.

dsc_0046-4Pelt Ilona elmondta, eljött a pillanat, amikor valóban érdemes egész Nyugat-Bácskában, régióban gondolkodni. A hamarosan kiírásra kerülő turisztikai pályázatra, lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Komplex fejlesztések, a helyi értékekben rejlő kapacitás, az egymás fejlesztési partnereivé válás esélyeit taglalta.

dsc_0036-3Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery533/ 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.