Hitélet Közösségi Találkozó volt Kupuszinán

Az újvidéki székhelyű Agapé könyvkiadó Kft. közösségi találkozókat szervez, amelyek  célja hogy a Vajdaságban élő olvasóikhoz és a hívekhez még közelebb hozzák a Hitélet katolikus folyóiratot és egyéb kiadványaikat. Az elérhetőségeken kívül a közösségépítés célját is szolgálják ezek a  katolikus közösségi találkozók. A mai online világban a nyomtatott sajtó és a közösség háttérbe szorul, ezen szeretnének változtatni közösségi találkozók által.

Az újvidéki Agapé Ferences Könyvkiadó az elmúlt negyven évben számos folyóiratot, naptárt, apró kiadványt és könyvet adott ki felnőttek és gyerekek számára egyaránt. A közösségi találkozók jó lehetőséget biztosítanak egy igazi olvasóközösség kialakításához, amelyben a vallási értékek is nagy hangsúlyt kapnak.

img_1074Az április közösségi találkozónak a nyugat-bácskai Kupuszina adott otthont. Mise után a hívek csoportja és a plébános, ft. Zsúnyi Tibor átvonult a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület épületébe, ahol kezdetét vette a találkozó. Az egybegyűlteket Zsúnyi Tibor plébános üdvözölte, majd Dezső Péter OFM, a Hitélet Katolikus folyóirat megbízott főszerkesztője ismertette a folyóiratot.

img_1113-2

img_1076

img_1081Szabó Judit, az Agapé Könyvkiadó szerkesztője a könyvkiadás művészetéről mesélt bővebben a résztvevőknek.  

Hogy mi az Agapé feladata, erre a kérdésre Szabó Judit a következőt felelte: „ A betű varázsával egyengetni Krisztus útját.” Ismertette a kiadó legújabb kiadványait, mesélt a könyvkiadás menetéről és kihívásairól. A találkozó legvégén kötetlen beszélgetés közben a Hitélet online felületen való olvasásának lehetőségéről, a könyvkiadás jövőjéről és a jelenlegi kihívások témaköreiről folytattak eszmecserét a résztvevők.

img_1100-2

img_1095-2

img_1104

A Hitélet Közösségi Találkozók a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósultak meg.

img_1109-2

img_1092

img_1119-2

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery532/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.