Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIV. Találkozója-FELHÍVÁS

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület az idei évben 2019. április 5-e és 14-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIV. Találkozóját.  A 2019-es Találkozó házigazdája Kupuszina.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 24. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: 2019. március 4.

Ettől az évtől jelentkezni online felületen is lehet, ha ide kattintanak:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-wG4A5fy9Oj85Bpf8sDWruxb31Gxm7LLN2Z-WWl0l4DZFFQ/viewform

De a jól megszokott jelentkezési lapot a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjáról is le tudják tölteni:

http://vmmi.org/index.php?ShowObject=felhivas&id=557

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást, melyet szintén a fent említett oldalon találnak meg.

A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Raffai Ágnesnél a 069/33-66-065-es vagy a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Varga Tamásnál a 062/566-213-as telefonszámon, illetőleg a tamas@vmmi.org villámpostacímen.

Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.