Felemelő (közösségi) ünnep- Gombosi karácsony

Felemelő közösségi, ünnepi élményben lehetett része annak, aki jelen volt a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesületben tartott karácsonyi műsoron.

zaro

A József Attila Általános Iskola tanulói, a magyar művelődési egyesület, az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Tamaskó József Méhészegyesület, az Egyházközösség közreműködésében, illetve szervezésében zajló rendezvényen a helyi gyerekek, fiatalok léptek fel, vendégszereplői a doroszlói gyerekek voltak.

zaro-kozeli

A műsor elején köszöntötték a vendégeket, Pelt Ilonát, a VMSZ tartományi frakcióvezető helyettesét, a VMSZ nyugat-bácskai szervezetének elnökét, Ft. Verebélyi Árpád főesperest, Uzelac Katica tartományi segédtitkárt, Nagy Karina Petőfi- ösztöndíjast, Klemm Valériát, a doroszlói Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatóját, Blagojević Máriát, a gombosi József Attila Általános Iskola igazgatóját.

musorvezetok

elso-sor-9

elso-sor1-2

Bevezetőként Pelt Ilona szólt. Mindenek előtt gratulált a kinevezéshez Stepanović Juliannának, a gombosi Arany János MME újonnan választott elnökének. Továbbá elismeréssel szólt a gombosi civil szervezetek példaértékű összetartásáról, a közösség, minden nehézségen túllépő erejéről. A Dunatáj Egyesülés, illetve a zombori Szórványközpont nevében is üdvözölte a doroszlói és a gombosi iskolák, civilek csere-programjait, együttműködési kezdeményezéseit.

pelt-jobb

Az ünnepi műsorban, táncokkal, versekkel, zenével, színpadi játékkal, a (karácsonyi) néphagyományok felelevenítésével szerepeltek az iskolások, akik egyben tagjai a magyar művelődési egyesületnek is. Felkészítőik: Hózsa Gál Gizella, Siklósi Bogyó Mária, Siklósi Zoltán, Vencel Piroska, Huszár Izabella, Nagy Karina, Kovács Terzity Melinda, Stepanović Julianna. A doroszlói vendégszereplő gyerekek a bölcsőkézés és a betlehemezés népszokását mutatták be, Klemm Valéria és Brindza Ildikó felkészítésében.

ovisok-kozeli

szavalo3

szavalok-tobben-bogi

tanc-11

tobben-3

tanc2-6

ispilang

ispilang2

ispilang-diszlet

ispilang3

ispilang5

fiu-logo

kicsik-kortanc

kozonseg-11

betlehem

betlehem2

bolcsokezok

gyertyas-kozeli

Az estre eljött a Télapó is, hagyományos módon perecet és almát osztva a részvevő gyerekek körében.

telapo-erkezik1

zaro-kozeli1

ajandekozas-2

A műsort közös ének zárta, majd az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Tamaskó József Méhészegyesület tagjainak és a szülőknek köszönhetően sütemények, méz- termékek és tea meg forralt bor mellett zajlott tovább a társalgás, közösségi ünneplés.

A rendezvény létrejöttét a Dunatáj Egyesülés, vagyis a zombori Szórványközpont, továbbá a helyi Bekker Pékség támogatta.

forralt-bor

forralt-bor1

Kapcsolódó GALÉRIA: http://yugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery491/

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.