Ajándékot, barátkozást hozott a kedves Mikulás- Kupuszina

Nyugat-Bácska szerte tartanak Mikulás- ünnepségeket, egyházközösségi, iskolai, civil szervezeti, sőt helyi közösségi szinten is. Ez utóbbi szervezésnek ékes példája a kupuszinai, ahol a helyi közösség hosszú évek óta nem is akármilyen módon ajándékozza meg a gyerekeket Szent Miklós napjának előestéjén. Lovaskocsin, minden sarkon megállva osztanak ajándékcsomagot, a gyerekek lesik, várják a kocsin érkező Mikulás jöttét.

mikulas-krampuszok

Idén bővült a program, a doroszlói székhelyű, régió szintű civil szervezet, a Kuckó Gyermeksarok, a Bethlen Gábor Alap által támogatott, Jégvirágtól a hóvirágig programsorozata jóvoltából elutazhattak Kupuszinára a szilágyi, regőcei, őrszállási és csonoplyai magyar ajkú gyerekek, akik számára helyben, a településükön nem szerveződik Mikulás- ünnepség.

csoportkep-11

ajandekozas1L. Móger Tímea, a Kuckó Gyermeksarok újonnan választott elnöke elmondta, ilyen módon szeretnék lehetővé tenni egyrészt a gyerekek barátkozását, ismerkedését, azon túl pedig ilyen módon ajándékozták meg édességcsomaggal a fent említett, szórványban is a magyarok által legkisebb lélekszámban lakott települések gyermek közösségeinek tagjait.

erkezes1

varakoznak

krampuszok

csoport1-4

-Ezek a gyerekek lehetőségeikhez mérten egész éven át kitartóan ápolják, sőt élik anyanyelvüket az adott közösségen belül. A legkevesebb, hogy ünnepekkor megajándékozzuk őket a népes magyar közösségben való barátkozás, szórakozás lehetőségével- hallottuk L. Móger Tímeától.

mikulaspelt-4

dscn0577

busz

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery481/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.