A kupuszinai népdal napja- 20 éves a Krajcárka

November 24- én a kupuszinai népdal napja elnevezéssel húsz éves fennállását ünnepelte a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Krajcárka népdalköre.  

Buják János fotóiAz eseményt megtisztelte jelenlétével mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Turkál Marianna, az MNT tagja, Szlákó József, az MNT tagja, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, Juhász Gyula, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmunkatársa, Németh István, a Zenetudományi Intézet nyugalmazott népzenekutatója, Dubravka Korać, Apatin Község elnökének helyettese, Nagy Dávid, Apatin Község kisebbségi ügyekkel megbízott tanácsosa, Rekettye Róbert, a kupuszinai helyi közösség elnöke, Péter István, a Dunatáj Egyesülés elnöke, Hodovány Attila, a helyi közösség titkára, a kupuszinai civil szervezetek, egyesületek, a Négyesfogatos falvak művelődési egyesületeinek képviselői.

elso-sor-6

elso-sor-kozeli

id-csizmadia-anna

Az ünnepi műsor elején köszöntőbeszédet mondott, ismertette, illetve méltatta a népdalkör felbecsülhetetlen népművészeti, hagyományőrző és közösségépítő érdemeit Toldi István, a Petőfi Sándor ME elnöke, idősebb Csizmadia Anna, a népdalkör vezetője, Németh István, a Zenetudományi Intézet nyugalmazott népzenekutatója , továbbá Neisz Péter, Kupuszina testvértelepülése, Ádánd Népdalkörének vezetője.

beszed-budapest

csernai-pannaA Csernai Panna vezette műsorban az ünnepeltek mellett felléptek a helyi néptáncosok, énekeltek az óvodások, iskolások, továbbá az Ádándi Népdalkör, a szilágyi Búzavirág, Borvirág népdalkörök tagjai, a mesemondók, Molnár Péter és Kratofil Zsóka, ifjabb Csizmadia Anna szabadkai tanítványai, a zárószám pedig anya és lánya, ifjabb Csizmadia Anna és az idősebb Csizmadia Anna közös éneke volt, kupuszinai nagyböjti énekeket énekeltek és esti imát mondtak. borvirag

egyeni

buzavirag

fiuk-2

adand

kis-tancosok

lanyok-pannaek

kis-tancosok1

mesemondo-molnar-peter

anna-lanyok

nagyobb-tancosok

tanc-8

ket-annaA kupuszinai népdal és népdalt éneklők napját közös ünnepi vacsora és mulatság zárta.

A rendezvény támogatója volt a Bethlen Gábor Alap.

Fotók: Buják János

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery475/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.