Vidáman és okosan- Vajdasági magyar hétköznapok-Magyar Összefogás

A Magyar Összefogás jelöltjei, továbbá tartományi és Zombor városi tisztségviselők tettek látogatást a gombosi József Attila Általános Iskolában. Az intézmény igazgatója, Blagojević Mária köszöntötte a vendégeket, a Magyar Összefogás négy jelöltjét, Jerasz Anikót, Perpauer Attilát, Fazekas Róbertet, Szlákó Józsefet, továbbá Szakállas Zsoltot, a Tartományi Oktatásügyi, Közigazgatási, Jogalkotási és Nemzeti Közösségi Titkárság altitkárát, Mackó Zsuzsannát,  az oktatási titkárság kisebbségi oktatással megbízott szakmunkatársát, Pelt Ilona VMSZ- tartományi képviselőt, Uzelac Katica tartományi segédtirkárt, Jankovich Szilárd, Zombor városi tanácsost, Pribilla Attilát, Zombor Város segédpolgármesterét.

bevonulas-2

alsosok-jerasz

also-marika-tobbiek

A delegáció betekintett az alsó tagozatosok órájára, amelyen rajzfoglalkozást tartottak. Ennek témája a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhető legutóbbi, újvidéki kirándulás volt. Jerasz Anikó szólt a gyerekekhez és tanáraikhoz, elmondta, nagy örömükre szolgált, hogy a MNT eddigi programjai által támogathatták Vajdaság szerte a beiskolázást a rendszeres tanszercsomagok által, továbbá az ideihez is hasonló kirándulásokat, a kis létszámú osztályok megnyitását, illetve a cserediák- vagy az iskolabusz programot is. Ösztönözte a tanulókat és tanítókat, vegyenek részt minél több programban, továbbképzésen.

rajzolas

jerasz-fiucska

alsosok-fazekas-pribilla

rajz-kislany

alsosok-fazekas-rajz

rajz-lanyka

rajz-fiu

folyoso-klenanc

A fölsősök körében játékos matek órán jártak, az MNT- támogatásból kapott interaktív tábla működését kísérhették figyelemmel.

matek-igazgatono-tobben

tabla-gyakorlatban

matek-perpauer-tobbiekPerpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács középiskolai támogatási programjaira, az anyanyelven való továbbtanulás fontosságára, előnyösségére hívta fel a fölsősök figyelmét. Pribilla Attila a Zomborban rendelkezésre álló magyar tagozatos középiskolákat mutatta be a tanulóknak.

matek-pribilla

matek-tabla

A vendégek megtekintették a felújításra váró tornatermet, illetve a felújuló fűtési rendszert, amely a tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi titkárság támogatásának köszönhető.

tornaterem-icuek

attila-jankovich-tornaterem

tornaterem-tobben1

futes

A tanári szobában beszélgetés zajlott az iskola vezetése és tanárai részvételével. Megvitatták az oktatással kapcsolatos helyi kérdéseket, igényeket.

szakalas-beszelgetes1

iskola-beszelgetes

jerasz-pelt

iskola-igazgato

iskola-perpauer

jerasz-beszelgetes

Ezután a Magyar Összefogás jelöltjei, tartományi tisztségviselők kíséretében családlátogatást tettek a gombosi Fráj családnál. Fráj Krisztina anyuka és másodikos kislánya, Martina fogadta a vendégeket. A kislány lelkesen mesélt a tavalyi, MNT- beiskolázási csomag felett érzett öröméről, az idei újvidéki kirándulásról, ahol nagyon jól érezte magát, minden alsós társával együtt. Elmondta továbbá, hogy aktív tagja a helyi Önkéntes Tűzoltó Testületnek és nagyon várja már a bábszínházi előadást, amelyre hamarosan sor kerül az iskolában.

csalad-bucsuzo

csalad-anyukaval

csalad-beszelgetes

csalad-beszelgetes-jobb

csalad-udvozles

csalad-koszontes-fazekas

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery440/

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.