,,Nagy megtiszteltetés a kúlai magyarság számára”- közös ünnep-Kúla-Kalocsa

Tíz éves múltra tekint vissza Kúla és Kalocsa testvérvárosi kapcsolata, amely tegnap, március 15-én egy újabb, magasabb szintre lépett azzal, hogy együtt ünnepelhetett a határon innen és túl élő magyarság.

Ez nagy megtiszteltetés volt ez a kúlai magyarság számára.

Az  Népkör MMK tagjai meghívást kaptak Kalocsa város vezetőségétől, hogy vegyenek részt az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra való ünnepi megemlékezésen.

Kúla-Kalocsa

Regécz László fotói

Az ünnepi programban felléptek a Népkör MMK szavalói: Csincsák Karina, Szabó Blanka, Benedek Dániel, Fenyvesi Petronella, Milijašević Okszana, ,,Emlékezzünk Hőseinkre,, című előadásal, amelyet Pásztor József rendezett.

Kúla-Kalocsa

dscn4172

Valka Károly, Kúla község alpolgármestere és a Népkör MMK alelnöke ünnepi köszöntő beszédében kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos a kúlai szórványban élő magyarságnak a szoros kapcsolat az anyaországgal, ebben az esetben Kalocsa városával, amely nem csak a művelődés területén kiváló- hiszen a két város közösen európai uniós pályázaton is sikeresen vett részt. Eszközök elnyerése által mindkét helyszínen gazdagodhat a magyar közösség. Megköszönte a lehetőséget, hogy ezen a történelmi megemlékezésen jelen lehetett a közel 30 fős küldöttség ezzel is megerősítve hitünket és megmaradásunk fontosságát, kitartásunkat. Goga Zsolttal, a Népkör MMK elnökével elhelyezték a tisztelet és kegyelet virágait a megemlékezés helyszínén felállított szoborcsoportnál.  

Regécz László fotói

Regécz László fotói

Szöveg: Kozma Lívia

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery326/

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.