Jubileumi programra készülnek Kúlán

Április 13 és 15 között jegyzi 150 éves fennállását Vajdaság legöregebb magyar művelődési egyesülete, a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ. A nem mindennapi jubileum alkalomból a Népkör MMK három napos rendezvényt szervez.

kula-nepkor1

Az épület a régi állapotában…

kula-nepkor2Felújítva…Regécz László fotója

Április 13-án 16 órai kezdettel érseki szentmisével kezdődik az ünnep, amelyen Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek tart ünnepi istentiszteletet a Szent György római katolikus templomban. Majd 17 órától a helyi Galériában kiállításmegnyitóra kerül sor, ahol a nagyérdemű a Népkör MMK fotókiállítását és a szakcsoportok által készített kézimunkákat tekinthetik meg. A színházteremben 18 órakor kezdődik a jubileumi ünnepi díszülés. Számos hazai és külföldi rangos vendég érkezését várják és a programot néptánccsoportok előadásai gazdagítják, amely után táncházat tartanak a felújított Népkör MMK nagytermében.

Másnap könyvbemutatóra, kórustalálkozóra és a fiataloknak szóló szórakoztató estre kerül sor. Vasárnap hálaadó szentmise, majd az alapító Szakácsy Sándor sírjának megkoszorúzása, ünnepi közgyűlés és színházi előadás szerepel a programban.

Szöveg: Kozma Lívia

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.