Együtt egymásért- megtartotta évi tanácskozását a Dunatáj Egyesülés

A Dunatáj Egyesülés Nyugat- Bácska Régiófejlesztéséért civil ernyőszervezet megtartotta a Nyugat- bácskai civil szervezetek éves tanácskozását Zomborban.

dsc00167-2

dsc00170-2

Péter István elnök köszöntötte az egybegyűlteket. Ismertette a főbb tevékenységeket, bemutatta a zombori Szórványközpont és a Dunatáj iroda házatáján tevékenykedő idei Petőfi- ösztöndíjas, Cs. Tóth Gabriella személyét. Elmondta, a civil szervezetek tagjai bátran fordulhatnak hozzá segítségért, közösségi munkájukat illetően.

dsc00183-4

Szakács Csaba, a zombori LAG, vagyis a Zombor városi Pannon Fiáker Helyi Akciócsoport igazgatóbizottságának elnöke beszámolt a turisztikai fejlesztőközpont működéséről és biztatta a civil szervezetek képviselőit az akciócsoport berkeibe való csatlakozásra, amely számukra hasznos lehet, fejlődést hozhat.

dsc00178-3

dsc00177-3

Gellér Eszter, Dunatáj iroda munkatársa ismertette a Bethlen Gábor Alap és a Szekeres László Alapítvány pályázati kiírásait. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jelenlegi kiírásának beadási határideje december 19, a Szekeres László Alapítványhoz december 21- ig várják a következő évre szóló projekt- terveket.

dsc00186-2

dsc00185-2

A jelenlevő civil szervezetek képviselői benyújthatták a jövőre szóló ingyenes igényléseiket a Dunatáj- rendezvénysátorra, amelyet az ernyőszervezet a Prosperitati Alapítványnak köszönhet.

dsc00181-2

Gellér Enikő, az újvidéki jogi kar abszolvense arról tartott, vetítéssel egybekötött előadást, hogy a kisebbségben élőknek fokozottan fontos ismerni az emberi, a kisebbségi jogokat és azok érvényesítésének lehetőségeit a mindennapokban.

dsc00195

dsc00197-3

dsc00183-4Jankovich Szilárd Zombor városi vallás- és kisebbségügyi tanácsos a kisebbségi pályázatokról tartott tájékoztatót. Elmondta, a következő évre szóló igényléseket az aktuális év végén tudják majd benyújtani a civil szervezetek.

dsc00205-2

dsc00207-2

Az ülés végén szavaztak a Dunatáj Egyesülés statútumának változtatásáról. A közgyűlés egyhangúlag megszavazta, hogy az alapszabályba kerüljön be, hogy az ernyőszervezet profilja a magyar identitás ápolása, illetve az ilyen jellegű civil szervezetek segítése. A tanácskozáson egyhangúlag megszavazták azt is, hogy az ernyőszervezet fokozott figyelmet fordít a nem hagyományőrző, de erősen közösségépítő civil szervezetek, páldául a horgászok vagy a sport egyesületek felé.

dsc00208-3

dsc00202-3

dsc00217-4A tanácskozás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Kapcsolódó GALÉRIA: http://nyugat-bacska-portal.info/wppg_photogallery/gallery299/

 

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.